Pisali smo već o Semaphoreu, proizvodu koji olakšava testiranje koda, continuous integration  i deployment softvera. Proizvod je napravila novosadska firma Rendered Text, koja je od Ruby agencije prešla u potpunosti na rad na sopstvenom proizvodu.

Semaphore Community pokreću sa željom da pruže znanja i informacije developerima koje bi mogle da im pomognu da postanu bolji u svom poslu, tako što bi primenjivali dobre principe i prakse rada, upravo sa fokusom na testiranje i integraciju.

markoContinuous integration je proces koji prihvataju svi uspešni softverski timovi, ali njegovi delovi — test-driven development i behavior driven development, korišćenje konkretnih alata za to, veština pisanja čistog koda, application deployment — ostaju nešto što svaki developer treba da nauči, usvoji i onda stalno usavršava.

Naravno, niko to u krajnjoj liniji i ne mora, time se samo olakšava projektima da propadnu.

Marko Anastasov

Kako kažu u Semaphoru, ove prakse su relativno nove i često manjka kvalitetnih sadržaja onlajn za one koji žele da unaprede svoj način rada. S tim na umu će se na SC-u objavljivati tutorijali i članci koji će pokrivati ove teme, sa ciljem da developerima približe sve dobre prakse i alate uz koje mogu biti bolji u svom poslu, od širih tema do nekih koje su vezane za konkretne programske jezike.

Na startu je pušteno 32 članka koje možete videti ovde, a iz Semaphorea pozivaju sve devove koji žele da podele dobre prakse sa kolegama da im pošalju materijal koji će biti objavljen pod imenom autora,  uz honorar od do $200 po članku.

Community, marketinški alat Semaphorea

S jedne strane ovi sadržaji će pomagati čitaocima novim i vrednim informacijama, a za Semaphore je prisutan i jedan zdrav interes da se dobro pozicionira među svojom ciljnom publikom, koja bi mogla da se konvertuje i u korisnike aplikacije.

Budući da su parkse na kojima su proizvod i biznis Semaphorea zasnovani toliko nove i tek treba da postanu široko prihvaćene, ima smisla da je glavna stvar koja se “prodaje” upravo ta nova praksa, dok će prodaja samog proizvoda pratiti širu adopciju tehnika.

*

Kako se tebi čini Semaphore Community, da li će ti biti korisni tutorijali i članci?

Javi nam u komentarima.

Sa Startit Poslova:

Rendered Text traži web developera i lead product engineera da im se pridruže u njihovoj novosadskoj kancelariji.