Jedan od najznačajnijih imena PHP programskog jezika i koautor PHP-a 3 i PHP-a 4, Zeev Suraski, učestvovaće na sedmoj PHP Srbija konferenciji. PHP konferencija će se održati 25. i 26. maja u beogradskom Madlenianumu.

Suosnivač kompanije Zend Technologies je jedan od 29 inostranih predavača iz 11 zemalja, koji će podeliti svoje znanje i iskustvo sa gostima na ovogodišnjem izdanju konferencije.

Zeev je jedna od ključnih figura za evoluciju PHP-a u programski jezik koji danas pokreće više od 20 miliona veb sajtova. Davne, 1997. godine, on i Andi Gutmans su postavili temelje PHP 3, koji je u to vreme bio prekretnica za jezik. Nekoliko godina kasnije, Zeev i Andi su napisali Zend Engine, kao osnovu za narednu verziju — PHP 4, koji je jeziku dao najpopularnije platforme za veb razvoj, istakao je Nemanja Čedomirović iz zajednice PHP Srbija.

Po prvi put su svi gosti i domaći IT-jevci imali priliku da učestvuju u odabiru tema i predavača koji će učestovati na konferenciji. Tako je na adresu organizacionog komiteta stiglo više od 220 radova, a 24 govornika će imati priliku da svoje radove, znanje i iskustvo podeli sa gostima PHP Srbija konferencije. Među njima su imena poput: Srđana Vranca, Sebastijana Tosa, Andreasa Hajgla, Derika Retansa, Aleksandra Ilića, Matjea Napolia, Poline Vos, Ondreja Mirtesa, Aleksandera Makarova, itd.

Kompletna lista predavača dostupna je na ovom linku.

Program

Predavanja su podeljena u dva segmenta koja će se održavati paralelno, a neke od tema koje će biti pokrivene su: Code Quality, Domain-driven Design, Virtualization, JavaScript, Serverless, Testing, QA, Professional Development, Soft skills, Cloud, Laravel, Symfony, Zend, Security, MySQL i PHP-a.

Osim predavanja konferenciju će obeležiti i panel diskusija koja će se baviti aktuelnim temama vezanim za PHP programski jezik i developersku scenu.

Uoči same konferencije, 24. maja, će biti održano šest radionica koje će se baviti sledećim temama:

Detaljan raspored predavanja i radionica zainteresovani mogu videti ovde, a listu predavanja i predavača klikom na ovaj link.

Ulaznice

PHP Srbija konferencija će se održati 25. i 26. maja u Madlenianumu. Svi zainteresovani ulaznice za ovaj događaj, kao i za radionice mogu nabaviti na sajtu konferencije.