Završen Belgrade Venture Forum – pobednik slovenačko srpski Origin Trail

Juče je u Beogradu, u hotelu “Metropol” završen treći po redu Belgrade Venture Forum, organizovan od strane Serbian Venture Networka, na kome je učestvovalo 30 startapa, koji su se predstavili pred, kako organizatori kažu, više od 50 investitora iz 15 zemalja koji su “teški” više od milijardu evra.

Finalisti su bili Big Screen Tools, CityZenic, Infora Research Group (sa proizvodom Route Horizon), Friendly spoon, Origin Trail i Koker Veterinarska Stanica, a pobedu je odneo slovenačko-srpski tim Prospeh sa svojom aplikacijom Origin Trail!

OriginTrail pomaže korisnicima da otkriju poreklo organskih proizvoda koji se nalaze na rafovima prodavnica, uključujući i bitne informacije o proizvodu, put proizvoda od farme do police u prodavnici, a klijentima važne povratne informaciji o tome šta misle mušterije koje koriste njihove proizvode.

OriginTrail radi u Ljubljani i Beogradu i krenuli su uz pomoć Inkubatora Ljubljanskog Univerziteta. Njihova aplikacije trenutno je najpopularnija u AppStoreu u sekciji hrane i pića, u Sloveniji, i već imaju nekoliko hiljada preuzimanja. Prvi klijent im je Mlekara Celje,i kako kažu momci iz OriginTraila, veoma su zadovoljni.

Na BgVF-u je bilo i kvalitetnih panela na kojima se diskutovalo o skaliranju, o investiranju i ohrabrenju dama da se upuste u startap vode, građenju lokalnih investicionih klubova gde smo čuli primere iz Italije, Poljske, BiH i SAD-a.

Predstavnici akceleratora su pričali o tome šta je njima važno kada primaju timove u svoje okrilje, o preprekama i šansama za VC fondove u Srbiji kao i o inicijativi Health 2.0 koja je pokrenuta kako bi došlo do što većeg povezivanja tehnoloških inovacija sa medicinom!

Utisak je da je zaista došlo dosta zanimljivih investitora, koji su dali odličan feedback svim učesnicima, a nadamo se da će ih oni i primeniti! Međutim, ne bi bilo fer ne primetiti da postoji razlika između startapa koji su se predstavljali i onih koje ovi investitori traže.

Investitori koji su bili na Forumu su okrenuti ka investicijama serije A i naviše, a takvih prilika još uvek nema mnogo u Beogradu i većina startapa traži tek prvu seed investiciju (od 25.000 do 50.000 evra se najčešće čulo).

Belgrade Venture Forum polako postaje tradicionalni događaj koji privlači kvalitetne stejkholdere u startap sistemu i omogućava odličan networking.

Ali ono što je bilo primetno jeste mali broj predstavnika ministarstava, koji bi, siguran sam, imali dosta pametnih stvari da čuju i možda da oslušnu šta je to što je potrebno kako bi se pobljšala i olakšala poslovna klima kod nas, a tako i podstakli možda neke nove startape u našoj zajednici.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Balša Đuković

 • Saturday, 8. November 2014.

  Pozdrav,
  Ja sam iz Infora Research Group, molim Vas samo da naš link ispravite na http://www.infora.rs,
  ili još bolje na proizvod koji smo pitchovali http://www.routehorizon.com .
  Svako dobro.

 • Sunday, 9. November 2014.

  jos %20 da skinete sa http://www.routehorizon.com%20 i bice savrseno :).
  Hvala.

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu