Zašto dati otkaz i postati preduzetnik? Saznajte na 17. Staritit Meetupu

Nakon letnje pauze koju je obeležilo nekoliko manjih i neformalnih okupljanja i letnji odmori, vreme je za novi, 17. Startit Meetup. Ovaj put tema je Zašto sam napustio dobro plaćen posao da bih postao preduzetnik? Cilj ovog druženja  je da potvrdimo ili opovrgnemo pretpostavke o preduzetništvu, ustanovimo razlike između rada za nekoga i rada za sebe

Zoja Kukić
28/08/2014

Nakon letnje pauze koju je obeležilo nekoliko manjih i neformalnih okupljanja i letnji odmori, vreme je za novi, 17. Startit Meetup. Ovaj put tema je Zašto sam napustio dobro plaćen posao da bih postao preduzetnik?

Cilj ovog druženja  je da potvrdimo ili opovrgnemo pretpostavke o preduzetništvu, ustanovimo razlike između rada za nekoga i rada za sebe i emotivne posledice preduzetničkog života. Svoja iskustva će sa publikom podeliti mladi serijski preduzetnici Nikola Vučićević i Rade Joksimović i tim koji je izgradio uspešnu gejming kompaniju pre svega uživajući – Uroš Banješević i Nenad Tomić.

Preduzetnici predavači

Nikola Vučićević je osoba koja u svemu vidi priliku za biznis. Od organizacija venčanja, preko čarobnih pasulja došao je do startapa na kome trenutno radi, Brides 2 Bride i za koji je dobio grant od Inovacionog fonda od 90.000€ koji bi trebalo da mu pomogne u razvoju proizvoda pre izlaska na tržište. Paralelno ne odustaje od drugih svojih biznisa, a sa publikom će pričati o tome šta ga pokreće, koliko ga ispunjava i kako preduzetništvo utiče na druge segmente njegovog života.

Rade Joksimović je svoj prvi biznis nakon samo 18 meseci prodao za šestocifren iznos i nakon toga nastavio dalje sa preduzetništvom kroz Earn Coupon i sada Loyalis. Rade će pričati o svojoj odluci da napusti veoma dobro plaćen posao i otisne se u preduzetništvo, o brzom uspehu i kako ga je on promenio, ali i o daljim preduzetničkim poduhvatima. Pričaće i o tome kako je shvatio da Earn Coupon ne ide idealno i kako je kroz njega izgradio Loyalis, koji je vrlo brzo dobio investiciju od StartLabsa i Jugoslava Petkovića, ali i prve korisnike.

Uroš Banješević i Nenad Tomić radili su 8 godina na razvijanju više od 50 video igara, od AAA izdanja za Ubisoft do casual naslova za razne klijente, pre nego što su odlučili da osnuju sopstveni gejming studio Mad Head Games. Studio je kreirao šest igara koje je objavio Big Fish Games, najveći svetski izdavač casual igara. S ponosom ističu da su za manje od četiri godine postojanja postigli da Mad Head Games igre budu među najprodavanijim i najbolje ocenjenim izdanjima Big Fisha, i njihov uspeh je potvrđen mnogobrojnim nagradama.

Prijava

Startit Meetup se održava u četvrtak, 4. septembra u 18 časova u Domu Omladine. Prisustvo je otvoreno za sve, ali je potrebno prethodno da se popunivši dole navedena polja:

Prijava za Startit Meetup

* indicates required
Vidimo se, a do četvrtka možete da se zagrejete kroz tekst Zašto postati preduzetnik?, u kome su svoja iskustva podelili uspešni domaći preduzetnici Marko Anastasov iz Rendered Texta, Ilija Studen iz ActiveCollaba, Dimitar Vuskanov iz Pukka Themes i Igor Nikolić iz CyberCityja.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

četvrtak, 28. Avgust, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Zoja Kukić

sreda, 3. Septembar, 2014.

Izgleda da malo radi, malo ne radi :( Popravićemo, a vi ste u svakom slučaju dobrodošli!

Nebo

sreda, 3. Septembar, 2014.

Ne radi vam subscribe dugme.