Zagrebačka igra u prvoj nedelji od lansiranja zaradila 13 miliona dolara

I našla se među top 10 igara na Steamu kada je u pitanju broj igrača.

Igra SCUM na kojoj su radila dva zagrebačka studija, u prvoj nedelji nakon lansiranja došla je do 700.000 igrača. Igra je trenutno u early-access verziji i dostupna je na Steamu po ceni od 19,99 dolara čime su zagrebački game dev studiji Croteam i Gamepires, zajedno sa izdavačem Devolver Digital do sada zaradili nešto više od 8 miliona dolara (oko 65% od toga koliko je prihodovala igra).

Igra je zvanično lansirana 29. avgusta, a od tada se već našla među top 10 igara na Steamu kada je u pitanju broj igrača.

SCUM pre svega pripada survival žanru, ali ima i dosta elemenata battle royale-a, koji je verovatno trenutno najpopularniji žanr među gejmerima sa Fortnite-om koji mesečno zaradi skoro 300 miliona dolara.

Zagrebački online multiplayer ima još dosta razvoja ispred sebe — pre dva dana su zbog ispravki bagova u vezi sa single-player podešavanjima obrisani sačuvani karakteri svih 700.000 igrača, ali to nije neuobičajena stvar za igre u early access fazi. Svakako, ovako dobar početak više nego obećava.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Nevenka Rangelov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu