WP teme i kreiranje zajednice u fokusu februarskog WordPress meetupa u vršačkom Startit Centru

Meetup je zakazan za petak, 22. februar, sa početkom u 19 časova.

Marija Egerić - 20. Februar, 2019.

Februarski WordPress meetup zakazan je za 22. februar sa početkom u 19 časova. Gosti vršačkog Startit Centra će biti dva predavača, a prisutni će imati prilike da slušaju o WordPress temama, kako se prave, kao i o njihovoj distribuciji. Zatim će biti reči o razvoju IT zajednice i o tome koliko je ona važna za razvoj svakog od nas.

Predavači

Dragan Todorović je web developer sa višegodišnjim iskustvom u razvijanju premijum WordPress i Joomla tema. Pored toga što je osnovao Themezly.com i Youjoomla.com, Dragan je lead designer i developer za ove premium themes klubove koji danas broje preko 110.000 članova. Njegovo iskustvo u svetu web developmenta će pomoći zainteresovanima u razvoju sopstvenih sajtova.

Dragan će na predavanju pričati o razvoju Creatus WordPress teme i kako ona može pomoći u razvoju WordPress web stranica. Prisutni će imati prilike da  saznaju šta su multipourpose teme i kako ih iskoristiti kako bi se što pre završili WordPress projekti.

Vladimir Kovač je po struci ekonomista i specijalista projektnog menadžmenta. Kao marketar je 2010. godine uplovio u svet digitala, dok na projektu Webiz radi od 2013. godine. Samo dve godine kasnije, Webiz od projekta prerasta u životnu pasiju, i postaje celodnevni posao. Tokom poslednjih pet godina Webiz je postao najprepoznatljiviji brend kada su u pitanju konferencije i poslovne edukacije na temu IT-ja, digitalnog marketinga i poslovne primene interneta. Kako bi dodatno uticao na razvoj IT-ja u rodnom gradu Zrenjaninu, sa prijateljima osniva nevladinu organizaciju Webit, sa ciljem promovisanja internet kulture i unapređivanja ICT sektora. Krajem 2016. godine izabran je za Predsednika Izvršnog odbora novoosnovanog zrenjaninskog ICT klastera. I danas kao član Izvršnog odbora zrenjaninskog ICT klastera aktivno učestvuje u razvoju Zrenjanina kao IT-firendy sredine. Dobitnik prestižne nagrade Kapetan Miša Anastasijević za afirmaciju IKT industrije u Zrenjaninu.

U svom predavanju, kroz priču o Webiz-u, preneće iskustva iz Zrenjanina o značaju građenja IT zajednice, motivaciji i animiranju mladih u jednoj inertnoj ravničarskoj sredini, i o rezultatima koji su usledili nepunih sedam godina nakon prve Webiz konferencije.

Prijava

Meetup je zakazan za petak, 22. februar, u 19 časova u Startit Centru Vršac, koji se nalazi u SC Milenijum, Omladinski trg 17. Prisustvo predavanjima je besplatno, ali je obavezna prijava putem ove forme.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa