WordPress development kroz WP-CLI i Gatsby i WordPress — meetup u Startit Centru Novi Sad

WordPress meetup #3 će biti održan u petak, 15. novembra, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 9. Novembar, 2019.

U petak, 15. novembra, će biti održan 25. WordPress meetup sa dva livecoding predavanja. Teme ovog događaja će biti „WordPress development kroz WP-CLI” i „Gatsby i WordPress”.

WP-CLI je alat koji omogućava bržu i lakšu administraciju i održavanje WordPress instalacije. Međutim, to nije sve. Razvoj tema, dodataka, blokova i još mnogo toga, je brži, bolji i kvalitetniji uz pomoć WP-CLI. Na ovom predavanju će učesnici od Milane Cap moći da saznaju i kako.

Za vreme predavanja Nikole Kneževića predavač će prikazati izradu korisničkog interfejsa koristeći Gatsby i WordPress kao headless CMS, što čini sledeće: Uvod u React i Gatsby, korišćenje GraphQL za dobijanje podataka i izrada mini bloga.

Predavači

Milana Cap se bavi WordPress developmentom od 2010. godine, a trenutno je WordPress developer u Toptalu. Aktivan je član tima Dokumentacije na WordPress.org-u.

Nikola Knežević dolazi iz Novog Sada, tehnički je direktor u razvojnom studiju Decem. Fokusiran je na razvoj korisničkog interfejsa i arhitekturu softvera.

Prijava

WordPress meetup će se održati u petak, 15. novembra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je neophodna prijava putem ovog linka.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa