WordCamp se po prvi put organizuje u regionu i to u Beogradu - 18. i 19. aprila

Nakon što ih se 300 organizovalo širom sveta WordCamp jedno od najvećih okupljanja WordPress zajednice, dolazi u Srbiju.

Zoja Kukić
26/11/2014

Do sada je širom sveta organizovano preko 300 WordCamp događaja, neformalnih okupljanja WP zajednica i sada po prvi put će se jedan od njih desiti u Srbiji, u Beogradu.

WordCamp Belgrade u organizaciji WP Serbia desiće se 18. i 19. aprila, a na njemu vrednost za sebe mogu da pronađu svi – od povremenih korisnika, do ozbiljnih developera.

WordCamp se smatra vrhuncem okupljanja u vezi sa WordPressom i definitivno je zbog toga i najvažnije za WP zajednicu jedne države. Podržan i koordinisan je od strane WordPress fondacije i organizatori u Srbiji su morali da ispune tačno propisana pravila kako bi se dobila mogućnost organizacije.

Važnost ovog događaja za ceo region ogleda se i u tome što je ovo prvi u regionu, jer se do sada nije organizovao u zemljama bivše Jugoslavije  i ovakva okupljanja samo ojačavaju i doprinose u jakoj meri daljem razvitku WordPress zajednice.

Ovaj besplatan open-source alat za kreiranje sajtova zasnovan na PHPu i MySQLu, koristi četvrtina od najpopularnijih 10 miliona sajtova na svetu, među kojima su i BestBuy, TechCrunch, BBC America,Dallas Mavericks, Google Ventures, NASA, pa i Startit.

Dva dana – dva koncepta

Prvi dan WordCampa u Beogradu, koji je trenutno najmlađi odobreni WordCamp sastojaće se od 8 različitih predavanja, dok drugi dan za sada nosi radni naziv “WordPress Open Day” i sastojaće se od skupa više različitih i besplatnih događaja.

Detaljnije o programu ćete moći da čitate na Startitu čim bude bilo zvanično, a do tada nam Milan Ivanović, organizator obećava da će biti veoma zanimljivo i vredno posete.

преузимањеViše detalja stiže uskoro, ali verujte na reč da će biti veoma zanimljivo i definitivno vredno posete.

WordCamp Belgrade će se održati u zgradi Comtradea (ul. Savski nasip 7). Prvog dana će se ulaznice naplaćivati i događaju će moći da prisustvuje 200 ljudi, dok će 19. biti besplatan i otvoren za sve.

Karte u prodaji

Karte za WordCamp možete nabaviti po ceni do 20$ na sledećem linku.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

sreda, 26. Novembar, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Zoja Kukić

četvrtak, 27. Novembar, 2014.

U pravu si, u tekstu sam definisiala da sam mislila na ex-yu region, ali ne i u naslovu...

Ivan

sreda, 26. Novembar, 2014.

Nije prvi u regionu, ovogodišnji WordCamp je bio u susednoj nam Bugarskoj.