WordCamp se po prvi put organizuje u regionu i to u Beogradu – 18. i 19. aprila

Nakon što ih se 300 organizovalo širom sveta WordCamp jedno od najvećih okupljanja WordPress zajednice, dolazi u Srbiju.

Do sada je širom sveta organizovano preko 300 WordCamp događaja, neformalnih okupljanja WP zajednica i sada po prvi put će se jedan od njih desiti u Srbiji, u Beogradu.

WordCamp Belgrade u organizaciji WP Serbia desiće se 18. i 19. aprila, a na njemu vrednost za sebe mogu da pronađu svi – od povremenih korisnika, do ozbiljnih developera.

WordCamp se smatra vrhuncem okupljanja u vezi sa WordPressom i definitivno je zbog toga i najvažnije za WP zajednicu jedne države. Podržan i koordinisan je od strane WordPress fondacije i organizatori u Srbiji su morali da ispune tačno propisana pravila kako bi se dobila mogućnost organizacije.

Važnost ovog događaja za ceo region ogleda se i u tome što je ovo prvi u regionu, jer se do sada nije organizovao u zemljama bivše Jugoslavije  i ovakva okupljanja samo ojačavaju i doprinose u jakoj meri daljem razvitku WordPress zajednice.

Ovaj besplatan open-source alat za kreiranje sajtova zasnovan na PHPu i MySQLu, koristi četvrtina od najpopularnijih 10 miliona sajtova na svetu, među kojima su i BestBuy, TechCrunch, BBC America,Dallas Mavericks, Google Ventures, NASA, pa i Startit.

Dva dana – dva koncepta

Prvi dan WordCampa u Beogradu, koji je trenutno najmlađi odobreni WordCamp sastojaće se od 8 različitih predavanja, dok drugi dan za sada nosi radni naziv „WordPress Open Day“ i sastojaće se od skupa više različitih i besplatnih događaja.

Detaljnije o programu ćete moći da čitate na Startitu čim bude bilo zvanično, a do tada nam Milan Ivanović, organizator obećava da će biti veoma zanimljivo i vredno posete.

преузимањеViše detalja stiže uskoro, ali verujte na reč da će biti veoma zanimljivo i definitivno vredno posete.

WordCamp Belgrade će se održati u zgradi Comtradea (ul. Savski nasip 7). Prvog dana će se ulaznice naplaćivati i događaju će moći da prisustvuje 200 ljudi, dok će 19. biti besplatan i otvoren za sve.

Karte u prodaji

Karte za WordCamp možete nabaviti po ceni do 20$ na sledećem linku.

Predstavljamo poslodavca
logo-8-1.png

PRODYNA

Teamgeist! Be part of the team that turns brilliant ideas into brilliant software.

PRODYNA is an innovative IT consultancy specialized on the topic of digital business. We consult companies through the processes of business transformation, and develop the custom software applications and systems.

Zoja Kukić

NAPISAO/la članak     26. novembra, 2014.

  • sreda, 26. novembra 2014.

    Nije prvi u regionu, ovogodišnji WordCamp je bio u susednoj nam Bugarskoj.

  • četvrtak, 27. novembra 2014.

    U pravu si, u tekstu sam definisiala da sam mislila na ex-yu region, ali ne i u naslovu…

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu