Centar za proaktivno poslovanje Biznisnova ove godine realizuje treću konferenciju Women in IT. Kako navode organizatori, cilj konferencije je da ukaže na važnu ulogu koju IT sektor može imati u stvaranju povoljnih i dugoročnih mogućnosti za razvoj karijere za žene i devojke u Srbiji.

Učesnice će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

Prvi deo konferencije biće održan 24. novembra od 18č u Startit Centru u Novom Sadu i biće posvećen motivacionim i inspirativnim predavanjima o pozitivnim primerima žena koje su karijeru ostvarile u IT sektoru i o mogućnostima koje ovaj sektor pruža za profesionalni razvoj i smanjenje nezaposlenosti mladih žena u Srbiji.

Drugi deo konferencije održaće se 25. i 26. novembra na više lokacija i biće posvećen razvoju znanja i veština prijavljenih učesnica u IT oblasti kroz konkretne radionice. Između ostalog, deo radionica održaće se u Startit Centru, a celokupan program možete pogledati ovde.

Konferencija se održava uz podršku Američke ambasade u Beogradu, Erste banke, Startit Centra u Novom Sadu i Američkog kutka u Novom Sadu.

Učešće je besplatno, uz obaveznu prijavu na mejl adresu [email protected]