Webiz krajem marta u Zrenjaninu: IoT, Bitcoin i Startap Akademija

Treću godinu za redom u Zrenjaninu se održava konferencija Webiz posvećena širokom spektru IT biznisa — od društvenih mreža, analitika, frilensovanja do Bitcoina. Ove godine obogaćena je i radionicama među kojima je i mini Startap akademija.

Stefan Vujović
10/03/2015

Od 26. do 29. marta u Zrenjaninu će se održati treća Webiz konferencija, koja će se ovaj put pored predavanja sastojati i iz radionica i programa poslovne edukacije.

Sam konferencijski program sastojaće se od 3 celine (po jedna za svaki dan). Prvog dana Konferencije očekuje nas priča o mogućnostima za mlade koje nudi razvoj IT sektora u Srbiji, drugog dana čućemo iskustva predstavnika uspešnih IT kompanija sa aspekta menadžmenta i organizacije, razvoja proizvoda i kadrova koji su potrebni našoj IT industriji. Treći dan je već tradiocionalno posvećen tehnološkom preduzetništvu i individualnim pozitivnim pričama.

Neke od tema koje će se voditi na Webizu su Bitcoin, Internet of Things, Video kao budućnost Content Marketinga, prednosti i nedostaci freelancea, agro-startapi itd.

Radionice

Konferenciju će ispratiti 3 prilično intenzivne radionice — radionica Google Analyticsa, Google AdWordsa i vikend Startap akademije.

Radionicu Google servisa vodiće Miroslav Varga i Damir Podhorski iz hrvatske agencije Escape, koji važe za jedne od najvećih stručnjaka za Google servise u regionu. Govoriće o načinima upotrebe servisa Google AdWords i Googe Analytics, a njihova radionica će se realizovati u subotu i nedelju prepodne.

Radionica Startap akademije namenjena je svima koji imaju ideju i žele da je na što bolji način pretvore u biznis. Tokom 3 dana radiće se vrlo intenzivno – od testiranja ideje preko utvrđivanja (i kreiranja) MVPja do pripremanja piča za investitore. Radionica će se zasnivati na programu Startap akadmije, a vodiće je Zoja i Vukašin uz gostovanje nekoliko uspešnih domaćih preduzetnika — Nikole Vučićevića, Vladimira Bulata, Siniše Komlenića i Nebojše Lazića.

Ukoliko želite da učestvujete u radionici, Webiz i Startit poklanjaju 5 karata za one koji se najbrže prijave u komentarima. (naglasite i iz kog ste grada, pošto prednost dajemo učesnicima iz drugih gradova)

Karte za učešće u konferenciji mogu se nabaviti za 600RSD za jedan dan i 1.200 dinara za sva tri, dok studenti imaju 50% popusta na sve karte. Organizatori su obezbedili i povoljniji smeštaj za učesnike konferencije, pa se može obezbediti za 3.000 odnosno 4.380 dinara po noći u zavisnosti da li izaberete jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu.

Organizatori Webiza uspeli su da ove godine privuku i veći broj sponzora, što je pohvalno s obzirom da konferencije u manjim gradovima nisu česte i treba ih podsticati: Dijamant, Frikom, Idea, voda Jana, Erste banka, Telekom Srbija, agencija Homepage, Tag Media, grada Zrenjanina i Levi9.

Stefan Vujović

Objavio/la članak.

utorak, 10. Mart, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Vladimir Beštić

utorak, 10. Mart, 2015.

Beograd :)

Bodin Todorovic

utorak, 10. Mart, 2015.

Javljaam see :-D Bodin Todorovic, Beograd

Lazar

utorak, 10. Mart, 2015.

Lazar Erić, Čačak, ali studiram u Beogradu (moobey.com, enovativ.rs)

Mihailo

utorak, 10. Mart, 2015.

Beograd

Vukašin Stojkov

utorak, 10. Mart, 2015.

Hvala Ljubice, Marija, Ekokuriru, Nemanja i Danilo — dobili ste karte, na vezi smo :)

Danilo

utorak, 10. Mart, 2015.

Danilo Scepanovic,Beograd

Nemanja

utorak, 10. Mart, 2015.

Novi Sad!

EKO KURIR

utorak, 10. Mart, 2015.

Razvijamo naš startap i verujemo da će nam radionice na Webiz konferenciji pomoći u tome. Ekološka kurirska služba na biciklima, EKO KURIR, Novi Sad

Marija

utorak, 10. Mart, 2015.

Marija Janković, Soko Banja

Ljubica

utorak, 10. Mart, 2015.

Karteee :)