Uz pomoć web kamera i 3D štampe opremamo naše škole mikroskopima — Uključi se!

Polyhedra Fablab i Startit pokreću akciju sakupljanja web kamera od kojih ćemo napraviti DIY mikroskope za škole u Srbiji kojima nedostaje laboratorijska oprema.

Nedavno smo pisali o značaju koji otvoreni hardver ima na otvaranje bioloških nauka ka multidisciplinarnosti i deljenju znanja sa oblastima poput elektronike, digitalne fabrikacije i inženjeringa u cilju kreiranja vrednih rešenja u biologiji, farmakologiji i biotehnologiji.

Sada želimo da mogućnosti otvorenog hardvera usmerimo ka obrazovanju u osnovnim i srednjim školama u Srbiji — i treba nam vaša pomoć.

Značajan broj osnovnih i srednjih škola u Srbiji nema pristup bazičnoj laboratorijskoj opremi, recimo mikroskopima. Ovako je đacima uskraćena mogućnost da se praktično i iz prve ruke približe onome što uče kroz literaturu i zainteresuju se za nauku.

Zajedno sa Polyhedra Fab Labom, pokrećemo akciju sakupljanja starih web kamerica, kako bismo izradili DIY mikroskope za škole širom zemlje.

Kao i ovaj prikazan na slici ispod, mikroskop se sastoji iz 3D odštampanog postolja, sočiva web kamere, LED lampice, a aktivira se povezivanjem sa računarom. Ako imate kameru koja vam ne treba, donesite je do kraja meseca u Startit Centar, Savska 5.

IMG_6683 (1)

Ako ste predstavnik/ca škole kojoj je potreban mikroskop, popunite formular:

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Marija Gavrilov

  • Friday, 15. April 2016.

    extra ideja, moj predlog je da sa srednjoskolcima i osnovcima zajedno pravite mikroskope :)

  • Komentari su zatvoreni

    Unesite termine za pretragu