Web Dizajn Workflow — meetup u novosadskom Startit Centru

Web Dizajn Workflow će biti održan u četvrtak, 7 februara od 19 časova.

Jelena Voćkić - 1. Februar, 2019.

U Startit Centru Novi Sad u četvrtak, 7. februara, od 19 časova će biti održano predavanje posvećeno Freelance Web dizajnu. Predavanje će držati Filip Rastović, freelance web dizajner.

Meetup će biti fokusiran na proces rada web dizajnera, a pokrivaće sledeće teme:

Fokus će biti na dizajnu intuitivnog korisničkog interfejsa, responsive dizajnu, performansama i dostupnosti sajta. Zašto nije neophodno nanovo izmišljati točak i kako pravilno koristiti open source resurse i alate koji su vam dostupni preko interneta. Pričaće se o task runneru (gulp), preprocessoru (sass) i tehnologijama za responsive web dizajn (flexbox, css grid, bootstrap). Takodje i o tome kako freelance web dizajner ili developer pronalazi klijente, samoobrazovanje i koliko je bitan marketing u freelancingu.

Kome je namenjeno predavanje?

Predavanje je namenjeno onima koji žele da nauče nešto o freelancingu, user interface i user experience dizajnu, web dizajnu i developmentu.

Predavač

Filip Rastović je freelance web dizajner koji radi sa globalnim timovima na implementaciji dizajn sistema tokom razvoja dinamičkih WordPress sajtova i e-commerce web aplikacija, a tokom studija računarstva sa kolegom Janom Šuljom osniva kompaniju Stargazer Studio koja razvija video igre. Njihova prva igra Trial And Terror objavljena je u saradnji sa Armor Gamesom, najvećim izdavačom browser based igara iz ‚‚grada inovacije”, Irvina u Kaliforniji.

Prijava

Web Dizajn Workflow biće održan u četvrtak, 7. februara od 19 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Meetup je besplatan, ali je ograničen broj polaznika. Prijavu za radionicu možete izvršiti putem ovog linka.