Kongres WeAreDevelopers ove godine dovodi Stiva Voznijaka, Džona Romera i Endži Džons

Treći WeAreDevelopers World kongres se održava od 16. do 18. maja u Beču.

Tanja Marin - 12. April, 2018.

WeAreDevelopers kongres treću godinu u nizu u Beču okuplja develeopere i IT profesionalce iz cele Evrope. Austria Centar će od 16. do 18. maja biti domaćin kongresa koji ima za cilj međusobno povezivanje developera iz više od 70 zemalja i podsticanje razmene znanja i iskustva. Uz to, kompanije i starapi će imati priliku da se povežu sa investitorima, potencijalnim klijentima i partnerima.

Osim predavanja, konferencija je i mesto gde developeri mogu da se upoznaju i eksperimentišu sa najnovijim izumima, koji će tek biti plasirani na tržište. Kompanije Google, Microsoft, IBM, Facebook, SAP, Adidas, Porsche i Informatik su samo neke od vodećih svetskih kompanija koje podržavaju i učestvuju na WeAreDevlopers kongresu.

Predavači

Ove godine na WeAreDevelopers kongresu jedan od predavača će biti Stiv Voznijak, osnivač Apple-a, računarski pionir i izumitelj. Trenutno je glavni naučnik kompanije za virtuelizaciju podataka — Primary Data. Između ostalog je i osnivač organizacije Electronic Frontier Foundation.

I na ovogodišnjem izdanju kongresa svoja znanja i iskustvo sa posetiocima će podeliti Džon Romero, nagrađivani dizajner i programer video igara. Romero je „odgovoran” za nastanak nekih od najpopularnijih igara, kao što su: Call of Duty, Doom, Wolfenstein 3D i Quake.

Džosef Siroš, ekspert za veštačku inteligenciju, korporativni potpredsednik za Cloud AI platformu u Microsoftu, jedan je od glavnih govornika prvog dana konferencije sa prezentacijom na temu „AI: Tidal Wave”, kojom će pokazati na koji način svaka kompanija može da iskoristi digitalizaciju.

Ambasador Twittera na ovogodišnjem kongresu će biti Endži Džons, senior inženjer za automatizaciju, koja će govoriti na temu razvoja sveprisutnih socijalnih mreža. Ona je učestvovala u razvoju strategija automatizacije i okvira za veliki broj softverskih proizvoda. Uz to često prenosi svoje znanje na konferencijama kroz tehnološke radionice (Black Girl Code), koje su namenjene talentovanim programerkama.

Ovo su samo neki od oko 50 do sada potvrđenih predavača na WeAreDevelopers kongresu. Više detalja o njima možete pročitati na sledećem linku, a kompletan program i raspored predavanja pogledajte ovde.

Svi zainteresovani posetioci, developeri, kompanije i startapi ulaznice za ovaj trodnevni kongres, koji se od 16. do 18. maja održava u Austria Centru u Beču, mogu pronaći na sajtu događaja.