VR slikanje: zabavna i kreativna strana tehnologije — radionica u šabačkom Startit Centru

Tilt Brush daje mogućnost umetnicima i drugim VR entuzijastima da se kreativno izraze u 3D prostoru i da ispitaju granice svoje kreativnosti koristeći trodimenzionalne poteze kistom.

Una Gemović - 28. , 2019.

U utorak, 10. septembra, od 18 časova u Startit Centru Šabac posetioci će imati priliku da prisustvuju nesvakidašnjoj radionici, a to je VR slikanje.

S obzirom na to da tehnologija virtuelne realnosti nalazi primenu u sve većem broju sadržaja, ne čudi da imamo veliki broj filmova, aplikacija i video igara bazirnih upravo na VR tehnologiji. Kao i obično, Google prednjači u inovacijama, pa su iz te kompanije kreirali inventivnu i kreativnu aplikaciju za crtanje i slikanje u virtuelnoj realnosti. Tilt Brush daje mogućnost umetnicima i drugim VR entuzijastima da se kreativno izraze u 3D prostoru i da ispitaju granice svoje kreativnosti koristeći trodimenzionalne poteze kistom.

Radionicu će realziovati akademska slikarka Jelena Spasojević u saradnji sa VR stručnjakom i co-workerom šabačkog Startit Centra, Đorđem Đorđićem. Učesnici radionice biće polaznici Jelenine slikarske škole koji će se zajedno sa svojom mentorkom oprobati u virtuelnoj tehnici slikanja. Za sve one koji žele da uživo posmatraju kako izgleda nastajanje 3D slike uz pomoć Tilt Brush aplikacije, radionica je otvorenog tipa.

O predavačima

Đorđe Đorđić — diplomirani inženjer računarske grafike, co-worker Startit Centra Šabac i osnivač digitalne agencije Pixels2Pixels.

Jelena Spasojević, diplomirana slikarka i osnivačica škole crtanja i slikanja „Mali Atelje” za decu i odrasle koji žele da razvijaju svoju kreativnost kroz različite klasične i moderne umetničke tehnike. Diplomirala je 2008 godine na odseku zidno slikarstvo Fakulteta primenjenih umetnosti. Vizija joj  je da Mali Atelje bude jedinstveno mesto na mapi grada i šire, okuplja ljude kreativnog duha različitih uzrasta koji žele da razvijaju svoje potencijale  i profesionalce koji žele da svoja znanja iz bliskih oblasti podele sa drugima.

Prijave

Radionica će biti realizovana u utorak, 10. septembra, od 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa). Učešće u samoj radionici rezervisano je za polaznike ateljea, ali svi koji žele da uživo vide stvaranje umetnosti u virtuelnoj realnosti dobro došli su da se pridruže. Svoje mesto zainteresovani mogu rezervisati popunjavanjem sledeće forme.