VR konferencija “Enter The World of Virtual Reality” — Startit Centar Novi Sad

VR konferencija će biti održana 6. jula od 12 časova.

Jelena Voćkić - 18. Jun, 2019.

Nakon niza VR događaja koje je SCNS organizovao u poslednje dve godine, u subotu, 6. jula, od 12 časova u Startit Centru Novi Sad organizujemo prvu konferenciju na temu VR tehnologije. 

Konferencija je deo XBIT projekta koji partnerski sprovodimo u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020.

Cilj konferencije jeste da pokažemo koliko je razvoj ove oblasti napredovao, koji su projekti realizovani kako u Srbiji, tako i u regionalnim zemljama. Želja nam je da okupimo i osnažimo domaću VR zajednicu, ali i pomognemo svima koje zanima ova tehnologija i medij.

Na konferenciji će govoriti predavači iz Srbije i EU koji imaju višegodišnje iskustvo u pravljenju različitih VR aplikacija i korišćenju ove tehnologije kao vodeće u svom biznisu. Programski koncept je fokusiran na vrlo različitim, ali značajnim izazovima u korišćenju VR-a, ali i načinima na kojih su naši sagovornici na njih odgovorili.

Konferencija će se sastojati od dva dela: serije kratkih predavanja, a potom Showcase dela, tokom kojeg će posetioci moći da na Oculus Riftu ili HTC Vive-u probaju različite aplikacije, ali i detaljnije popričaju sa predavačima i drugim učesnicima o svim pitanjima vezanim za ovu tehnologiju.

Posetici će pored zvaničnog networking dela u Startit Centru, imati priliku da se upoznaju sa VR tehnologijom na drugoj lokaciji u gradu, gde će tokom celog dana biti predstavljana oprema i različiti showcase-ovi.

Agenda

Prijava

VR konferencija će se održati u subotu, 6. jula, od 12 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na konferenciji je besplatno, ali je obavezna prijava putem ovog linka. Putem ove prijave može da se ostavi i predlog stranih predavača koji mogu da budu potencijalni predavači na ovoj VR konferenciji.

Live stream konferencije će biti prikazivan i u Startit Centru Inđija, istog dana u vremenskom razdoblju do 12 do 17 časova.