Volite Office, ne volite cloud? Nova verzija Microsoft-ovog paketa će moći da se kupi i koristi na tradicionalan način

Da li je ovo poslednji Microsoft Office koji ćete moći da kupite „jednom zauvek”?

Novi Microsoft Office će se pojaviti u drugoj polovini 2021. godine, a korisnici neće morati da plaćaju mesečnu pretplatu, objavljeno je na sajtu Windows Central.

Kada se pojavio Office 2019,  poslednja verzija ovog Microsoft paketa, postojala su strahovanja da će kompanija u budućnosti izbacivati samo verzije za koje se plaća pravo za korišćenje na mesečnom nivou.

Model pretplate je poslednjih godina sve popularniji među kompanijama koje nude softverske proizvode. Microsoft od 2013. godine i sam promoviše Office 365, sopstveni servis koji funkcioniše na ovaj način. Međutim, postoji ogroman broj korisnika koji želi da poseduje softver koji koriste, tako da raduje vest da jedan gigant nije ugasio takvu liniju proizvoda.

Mana softvera koji se kupuje „jednom zauvek” je ta što zakrpe nisu toliko brze i česte. Za sve one kojima to ne smeta, ovo je definitivno pravi izbor.

Kada se napravi prosta računica bazirana na trenutnoj verziji Office-a, vidi se da se stalna verzija isplati nakon 2,5 godine korišćenja. Office 2019, koji uključuje osnovne aplikacije za Windows i Mac, košta 149 dolara. Office 365, koji uključuje aplikacije kao što su Word, Excel, i Powerpoint, košta pet dolara mesečno.

Ostaje da se vidi da li će verzija iz 2021. uključivati slične aplikacije po sličnoj ceni.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Marko Marković

Unesite termine za pretragu