Treća lokalna konferencija urednika Vikipedije – VikiLajv 2017 biće održana 8. i 9. aprila, sa početkom u 10 časova u Startit Centru Beograd.

Tokom dva dana, na interaktivan način, “Vikipedijanci” i drugi posetioci imaće priliku da se upoznaju sa radom volontera na Vikipediji i na drugim Viki projektima, ali i da čuju nešto više o projektima i programima koji su uspešno realizovani.

Neke od tema o kojima će se razgovarati su:

Organizatori će ugostiti i kolege iz Makedonije i Bugarske, koji će predstaviti njihove aktivnosti i doprinose najvećoj svetskoj enciklopediji, ali i istaći projekte koji se smatraju najuspešnijim, poput Viki-bibliotekara ili Obrazovnog programa. Obratiće se i umetnici koji nisu ranije imali dodira sa Vikipedijom, ali su dali svoj doprinos ovoj najvećoj svetskoj riznici znanja.

Pored predavanja, učesnici će moći da se oprobaju i u interaktivnim kvizovima i igricama sa kojima se lakše mogu savladati pojmovi kao što su Creative Commons licence, ili projekat Vikipodaci.

Za sve one koji do sada nisu samostalno napravili neku izmenu na Vikipediji, kreiran je Javni čas uređivanja ove enciklopedije, gde će se u najlakšim koracima prikazati osnovne principe uređivanja Vikipedije, a za koji se možete prijaviti ovde.

Nagrada Branislav Jovanović

Poslednjeg dana konferencije biće dodeljena nagrada Vikimedije Srbije „Branislav Jovanović”. Nagrada je ustanovljena kao uspomena na Branislava, jednog od osnivača Vikimedije Srbije i nekog ko je dao ogroman doprinos razvoju Vikipedije na srpskom jeziku, kao i globalnom Viki pokretu.

Ulaz je slobodan, a kompletan program možete pogledati na Vikipediji. Svoje prisustvo možete potvrditi i na Facebooku.