VikiLajv 2017 — Treća lokalna konferencija urednika Vikipedije u beogradskom Startit Centru

Cilj konferencije je umrežavanje urednika i urednica Vikipedije, ali i svih drugih posetilaca kojima je zanimljivo širenje slobodnog znanja ili bi voleli da čuju nešto više na tu temu.
vikilajv 2017

Treća lokalna konferencija urednika Vikipedije – VikiLajv 2017 biće održana 8. i 9. aprila, sa početkom u 10 časova u Startit Centru Beograd.

Tokom dva dana, na interaktivan način, “Vikipedijanci” i drugi posetioci imaće priliku da se upoznaju sa radom volontera na Vikipediji i na drugim Viki projektima, ali i da čuju nešto više o projektima i programima koji su uspešno realizovani.

Neke od tema o kojima će se razgovarati su:

  • na koje načine možete obogatiti Vikipediju
  • kako se ona primenjuje u školskim klupama
  • čime se bave Viki ambasadori
  • kako podstaći volonterizam na Vikipediji
  • kako sprečiti vandalizme na člancima

Organizatori će ugostiti i kolege iz Makedonije i Bugarske, koji će predstaviti njihove aktivnosti i doprinose najvećoj svetskoj enciklopediji, ali i istaći projekte koji se smatraju najuspešnijim, poput Viki-bibliotekara ili Obrazovnog programa. Obratiće se i umetnici koji nisu ranije imali dodira sa Vikipedijom, ali su dali svoj doprinos ovoj najvećoj svetskoj riznici znanja.

Pored predavanja, učesnici će moći da se oprobaju i u interaktivnim kvizovima i igricama sa kojima se lakše mogu savladati pojmovi kao što su Creative Commons licence, ili projekat Vikipodaci.

Za sve one koji do sada nisu samostalno napravili neku izmenu na Vikipediji, kreiran je Javni čas uređivanja ove enciklopedije, gde će se u najlakšim koracima prikazati osnovne principe uređivanja Vikipedije, a za koji se možete prijaviti ovde.

Nagrada Branislav Jovanović

Poslednjeg dana konferencije biće dodeljena nagrada Vikimedije Srbije „Branislav Jovanović”. Nagrada je ustanovljena kao uspomena na Branislava, jednog od osnivača Vikimedije Srbije i nekog ko je dao ogroman doprinos razvoju Vikipedije na srpskom jeziku, kao i globalnom Viki pokretu.

Ulaz je slobodan, a kompletan program možete pogledati na Vikipediji. Svoje prisustvo možete potvrditi i na Facebooku.

Predstavljamo poslodavca
logo-8-1.png

PRODYNA

Teamgeist! Be part of the team that turns brilliant ideas into brilliant software.

PRODYNA is an innovative IT consultancy specialized on the topic of digital business. We consult companies through the processes of business transformation, and develop the custom software applications and systems.

Strahinja Krstić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu