Veštine ideacije za osnaživanje startap preduzetnika i budućih osnivača na besplatnim radionicama

Tehnike intervjuisanja potencijalnih korisnika, kreiranje MVP-a lean metodama, validacija poslovne ideje, marketing i još toga.

Stefan Alidini
11/09/2023

Šta su startapi i šta im je potrebno za uspeh, ključne veštine poput definisanja ciljnih grupa i razumevanje potreba klijenata, definisanje obima početne ideje i još mnogo toga, biće teme novih radionica koje će se održati krajem septembra u saradnji Startita i EIT Food-a.

Ući ćemo u pojedinosti o tehnikama intervjuisanja potencijalnih kupaca, definisanju ciljne publike, kreiranju MVP-a koristeći lean metode, validaciji rešenja, o marketingu i najboljim praksama za prezentovanje ideje.

Kome je događaj namenjen?

Ovaj događaj je otvoren za preduzetnike i inovatore u sektoru agrikulture, ali i one preduzetnike koji trenutno još uvek razvijaju svoju ideju, kao i za buduće preduzetnike koji žele da poboljšaju svoje razmišljanje ili nauče kako da razviju poslovne ideje i procene njihov potencijal. 

Ako vas interesuju praktične i efikasne tehnike za poboljšanje poslovnih rezultata u ranim fazama razvoja poslovne ideje, onda nam se pridružite na ovoj seriji predavanja i radionica.

Šta očekivati?

Prvog dana radionice, nakon kratkog uvoda o startapima, predavanja će se fokusirati na to kako definisati ciljnu personu, a učesnici će raditi na popunjavanju persona canvasa koristeći znanja sa predavanja. 

Nakon toga, fokus će biti na validaciji hipoteza kroz intervjue sa korisnicima, sa praktičnim zadatkom koji se sastoji od kreiranja scenarija intervjua. Na kraju ove radionice, fokus će biti na validaciji ideja pomoću MVP-a.

Drugi dan radionica biće fokusiran na tehnike kreiranja rešenja korišćenjem Value Proposition Canvas-a, a uključivaće i praktične zadatke. 

Nakon toga, uslediće još dva predavanja koja završavaju radionice, dajući uvid u najbolje prakse u vezi sa marketingom i istraživanjem tržišta za startape u ranoj fazi, kao i istraživanje osnovnih elemenata prikupljanja sredstava, identifikacije i saradnje sa potencijalnim investitorima i pitchinga.

Prijava

Radionice će se održati online putem Zoom platforme, 26. i 27. septembra sa početkom u 12 časova (podne).

Prijava je obavezna i može se izvršiti na ovom linku do nedelje 24. septembra u 23:59.

Detaljnija agenda i link za pristup radionici biće prosleđen učesnicima pre događaja.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

ponedeljak, 11. Septembar, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije