Kome će veštačka inteligencija uzeti posao? Jedno od pitanja na našem prvom AI meetupu

Narednog četvrtka u Startit Centru okupljamo preduzetnike i stručnjake koji će odgovoriti na sva vaša pitanja o nadolazećem dobu veštačke inteligencije

Sredinom juna u Startit Centru će se održati prvi u nizu naših meetupa na temu veštačke inteligencije, na kom će stručnjaci u ovom polju sa aspekta tehnologije, bezbednosti i biznisa razgovarati sa okupljenima o mogućnostima i promenama koje nam AI donosi svojim razvojem.

Neka od pitanja na koji će govornici dati odgovor iz svog ugla ekspertize obuhvataju i ključno šta (ni)je AI, kakve su posledice razvoja ove tehnologije na zapošljavanje, i ono što sve (potajno) interesuje: da li će zli AI uništiti čovečanstvo.

Govornici će se osvrnuti i na praktična pitanja: gde su šanse za preduzetnike u AI svetu i kako ih mogu iskoristiti već danas.

Naši učesnici biće Ivan Jureta, naučnik pri Belgijskom nacionalnom istraživačkom fondu i profesor na Odseku za biznis i kompjuterske nauke na Univerzitetu u Namuru u Belgiji; Zoran Ševarac, predavač na Fakultetu organizacionih nauka i jedan od ključnih developera vodećeg Java framework-a za neuralne mreže Neuroph; i Dragan Pleskonjić, preduzetnik i Senior Director za informacionu bezbednost aplikacija u međunarodnoj firmi GTECH.

Meetup će se održati u četvrtak, 16. juna u 18č u Savskoj 5.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Marija Gavrilov

Unesite termine za pretragu