Sredinom juna u Startit Centru će se održati prvi u nizu naših meetupa na temu veštačke inteligencije, na kom će stručnjaci u ovom polju sa aspekta tehnologije, bezbednosti i biznisa razgovarati sa okupljenima o mogućnostima i promenama koje nam AI donosi svojim razvojem.

Neka od pitanja na koji će govornici dati odgovor iz svog ugla ekspertize obuhvataju i ključno šta (ni)je AI, kakve su posledice razvoja ove tehnologije na zapošljavanje, i ono što sve (potajno) interesuje: da li će zli AI uništiti čovečanstvo.

Govornici će se osvrnuti i na praktična pitanja: gde su šanse za preduzetnike u AI svetu i kako ih mogu iskoristiti već danas.

Naši učesnici biće Ivan Jureta, naučnik pri Belgijskom nacionalnom istraživačkom fondu i profesor na Odseku za biznis i kompjuterske nauke na Univerzitetu u Namuru u Belgiji; Zoran Ševarac, predavač na Fakultetu organizacionih nauka i jedan od ključnih developera vodećeg Java framework-a za neuralne mreže Neuroph; i Dragan Pleskonjić, preduzetnik i Senior Director za informacionu bezbednost aplikacija u međunarodnoj firmi GTECH.

Meetup će se održati u četvrtak, 16. juna u 18č u Savskoj 5.