Veštačka inteligencija i njena primena u fokusu AI konferencije u Novom Sadu

Konferencija će biti održana 9. novembra od 8 časova.

Tanja Marin - 10. Oktobar, 2018.

Konferencija posvećena veštačkoj inteligenciji i njenoj primeni biće održana 9. novembra na Novosadskom sajmu u okviru SeeIT Summita, prvog sajma IT-ja.

Organizacija Novi Sad CITY AI je aktivna od početka ove godine, a ovim događajem najavljuje ono što je u planu za sledeću godinu. CITY AI je svetska organizacija, koja se bavi promocijom veštačke inteligencije, sa tendencijom stvaranja globalne zajednice. CITY AI ima svoje predstavnike u svim velikim gradovima sveta, pa se Novi Sad našao pored Londona, San Franciska i Tokija.

Program

Program konferencije je osmišljen tako da bude zanimljiv i ljudima koji su manje tehnički orijentisani, pa je zbog toga podeljen u dve sesije.

U toku prvog dela dana biće održan konferencijski deo programa u okviru kojeg će biti reči o temama iz sledećih oblasti: poljoprivrede, automatike, zdravstva, trgovine i finansija. U ovom delu programa će učestvovati svetske kompanije poput: Google-a, IBM-a, SAP-a, Continentala, Adobe-a, Univerziteta Harvard, BioSense Instituta, Thingsolvera itd. Ovaj deo će u velikoj meri biti posvećen primerima primene veštačke inteligencije kroz različite sisteme i načine.

Drugi deo konferencije namenjen je developerima, koji će imati priliku da učestvuju u radionicama, a predavači će biti predstavnici gore pomenutih kompanija.

Ulaznice

AI konferencija će biti održana 9. novembra na Novosadskom Sajmu. Svi zainteresovani ulaznice za ovaj događaj mogu kupiti ovde.