Uvod u Kubernetes i monitoring distribuiranih sistema u Startit Centru Novi Sad

Meetup će se održati u četvrtak 7. decembra u 18 časova, u novosadskom Startit Centru

Miloš Aleksić - 28. Novembar, 2017.

Posle duže pauze, Big Data Novi Sad organizuje novi meetup u Startit Centru Novi Sad. Ovaj put će imati dve prezentacije sa fokusom na Dev Ops aspekte distribuiranih sistema.

Meetup je koncipiran u dva dela:

U prvom delu (18.00 — 18.45), Miloš Simić će se pričati o Kubernetsu, kao engine-u otvorenog koda namenjenom za orkestraciju kontejnera, dizajniranom za enterprajz, cloud i skalabilna web rešenja.

Izgrađen je na temeljima koje je postavio Google sa 15 godina iskustva u implementaciji kontejnerskih aplikacija. Orkestracija kontejnera uticala je na tradicionalnu Platform as a Service (PaaS) arhitekturu pružajući otvoren i učinkovit model za pakovanje, diplojovanje, izolovanje, skaliranje i puštanje novih verzija.

Drugi deo (19.00 — 19.45) je posvećen izazovima monitoringa distribuiranih sistema. U ovom delu, Nenad Božić će vam pomoći da razumete sve izazove, a takođe ćete dobiti ideju koji alati i  tehnološki stekovi su dobri za praćenje Big Data sistema. Fokus će biti na besplatnim i rešenjima otvorenog koda.

Prijava

Meetup će se održati u sali za dogadjaje novosadskog Startit Centra u četvrtak 7. decembra sa početkom u 18č. Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem ovog linka.