Uvod u IoT — pametna kuća — radionica u Startit Centru Vršac

Radionica će biti održana u subotu i nedelju, 19. i 20. oktobra, u periodu od 12 do 17 časova.

David Srbu - 14. Oktobar, 2019.

U subotu i nedelju, 19. i 20. oktobra, u terminu od 12 do 17 časova će u okviru projekta Meet and Code u Startit Centru Vršac biti održana radionica „Uvod u IoT”.

Kako je IoT jedna od najbrže rastućih oblasti tehnologije i sve dostupnija popularizacijom platformi poput Arduina, cilj događaja je da se deci približe mogućnosti primene ovakve tehnologije u svakodnevnom životu. U dvodnevnoj radionici deca uzrasta od 12 do 18 godina će se susresti sa IoT tehnologijom, odnosno naučiće osnove programiranja i na kraju stvoriti prototipe uređaja koji se mogu primeniti u kući.

Na početku radionice imaće priliku da se upoznaju sa IoT i Arduiom i opsegom njihove primene. Kako je okruženje u kojem se programira Arduino bazirano na C jeziku, učesnici će savladavati osnove C jezika, upoznati se sa okruženjem, pisanjem koda. Pored toga, imaće priliku da koriste veliki broj primera koji su sastavni deo IDE za dalji rad. Zadatak učesnika će biti da osmisle upotrebljiv uređaj u kući na Arduino platformi. Biće im dostupan veliki broj IoT elemenata, ekrani, senzori, led svetla, itd.

Krajni ishod ove aktivnosti je funkcionalan uređaj baziran na Arduinu, sklopljen i programiran od strane učesnika. Glavna ideja ove radionice je osposobljavanje dece da naprave osnovni IoT uređaj baziran na Arduino platformi i nauče osnove programiranja u C programskom jeziku.

Kome je namenjena?

Radionica je namenjenja učenicima viših razreda osnovnih škola i srednjoškolcima uzrasta od 12 do 18 godina, kao i svima onima koji žele da nauče nešto novo.

Termini radionica

  • Subota, 19. oktobar, od 12 do 17 časova
  • Nedelja, 20. oktobar, od 12 do 17 časova

Prijava

Radinica će biti održana u subotu i nedelju, 19. i 20. oktobra, u terminu od 12 do 17 časova u Startit Centru Vršac (Centar Millennium — službeni ulaz, Omladinski trg 17).

Učešće na radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa