Uticaj promene Zakona o paušalu na poslovanje — meetup u šabačkom Startit Centru

Teme koje će biti u fokusu ovog predavanja su Test samostalnosti i poreske olakšice za zapošljavanje lica koja su radila za samo jednog klijenta preko paušalne agencije.

Meetup na temu izmena Zakona o paušalnom oporezivanju realizovaće se u sredu, 12. februara sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac.

Promene u Zakonu koje se odnose na paušalno oporezivanje dosta su uzburkale preduzetničku javnost krajem prošle godine. Dosta njih rešilo je da prekine sa obavljanjem delatnosti, a sa druge strane ima i onih koji nastavljaju sa radom, a da možda do kraja nisu sigurni kako će se uvedene reforme odnositi na njihovo poslovanje.

Predavač, Petar Prvulović dugogodišnji frilenser i paušalac, preneće svoje, ali i tuđe utiske i iskustva, kao i viđenje razvoja situacije tokom ovih promena i njihove efekte na domaću scenu.

Teme koje će biti u fokusu ovog predavanja su naravno, na prvom mestu Test samostalnosti, kao i  poreske olakšice za zapošljavanje lica koja su radila za samo jednog klijenta preko paušalne agencije. Takođe, biće reči o novoj Uredbi o paušalnom oporezivanju i o načinu obrade poreskih rešenja.

S obzirom na to da je veliki deo frilens zajednice pogođen ovim izmenama Zakona, ideja jeste da se na ovom predavanju okupi što više zainteresovanih za temu, kako bi tokom samog predavanja došlo do interakcije sa publikom i postavljanja pitanja sa ciljem razmene informacija.

O predavaču

Petar Prvulović, veb developer sa 10 godina iskustva u projektovanju i implementaciji veb sajtova i veb aplikacija. Nastavnik sa 3000+ održanih časova u srednjoj školi, na fakultetu i stručnim kursevima. Frilenser po ubeđenju i životnom stilu. Pored rada na frilens platformi UpWork, radi i u oblasti kulture i prosvete. Bio je asistent na Računarskom fakultetu u Beogradu, a realizovao je projekte i u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci, Arhivu Jugoslavije, Pravosudnoj Akademiji i projektovao aplikaciju e-dnevnik za Akademiju Dositej. Dugogodišnji predavač stručnih kurseva PHP-a. Trenutno aktivan u individualnoj nastavi i na projektu međunarodnog registra poslovnih sporova.

Prijave

Događaj je zakazan za sredu, 12. februar, sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa). Prisustvo na predavanju je besplatno, ali su prijave obavezne i to preko sledećeg linka.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Una Gemović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu