Uticaj promene Zakona o paušalu na poslovanje — meetup u šabačkom Startit Centru

Teme koje će biti u fokusu ovog predavanja su Test samostalnosti i poreske olakšice za zapošljavanje lica koja su radila za samo jednog klijenta preko paušalne agencije.

Meetup na temu izmena Zakona o paušalnom oporezivanju realizovaće se u sredu, 12. februara sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac.

Promene u Zakonu koje se odnose na paušalno oporezivanje dosta su uzburkale preduzetničku javnost krajem prošle godine. Dosta njih rešilo je da prekine sa obavljanjem delatnosti, a sa druge strane ima i onih koji nastavljaju sa radom, a da možda do kraja nisu sigurni kako će se uvedene reforme odnositi na njihovo poslovanje.

Predavač, Petar Prvulović dugogodišnji frilenser i paušalac, preneće svoje, ali i tuđe utiske i iskustva, kao i viđenje razvoja situacije tokom ovih promena i njihove efekte na domaću scenu.

Teme koje će biti u fokusu ovog predavanja su naravno, na prvom mestu Test samostalnosti, kao i  poreske olakšice za zapošljavanje lica koja su radila za samo jednog klijenta preko paušalne agencije. Takođe, biće reči o novoj Uredbi o paušalnom oporezivanju i o načinu obrade poreskih rešenja.

S obzirom na to da je veliki deo frilens zajednice pogođen ovim izmenama Zakona, ideja jeste da se na ovom predavanju okupi što više zainteresovanih za temu, kako bi tokom samog predavanja došlo do interakcije sa publikom i postavljanja pitanja sa ciljem razmene informacija.

O predavaču

Petar Prvulović, veb developer sa 10 godina iskustva u projektovanju i implementaciji veb sajtova i veb aplikacija. Nastavnik sa 3000+ održanih časova u srednjoj školi, na fakultetu i stručnim kursevima. Frilenser po ubeđenju i životnom stilu. Pored rada na frilens platformi UpWork, radi i u oblasti kulture i prosvete. Bio je asistent na Računarskom fakultetu u Beogradu, a realizovao je projekte i u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci, Arhivu Jugoslavije, Pravosudnoj Akademiji i projektovao aplikaciju e-dnevnik za Akademiju Dositej. Dugogodišnji predavač stručnih kurseva PHP-a. Trenutno aktivan u individualnoj nastavi i na projektu međunarodnog registra poslovnih sporova.

Prijave

Događaj je zakazan za sredu, 12. februar, sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa). Prisustvo na predavanju je besplatno, ali su prijave obavezne i to preko sledećeg linka.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Una Gemović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu