Uspeh i njegove različite definicije — SheRocks Meetup u četvrtak

Događaj će se održati 4. jula u 20 časova u Papergirl Galeriji.

Sanja Vatić
01/07/2019

U četvrtak u 20 časova u Papergirl Galeriji pričaće se o uspehu i kompleksnosti njegovog definisanja za žene širom sveta sa osvrtom na to da je skroz u redu da za svakoga od nas on bude drugačiji, kao i da smo još uvek u potrazi za sopstvenom definicijom istog.

Primeri koje najčešće viđamo su uspešne žene koje su prevazišle veliki broj prepreka da bi postigle poslovni uspeh, održavale kuću i porodicu i još vodile zdrav i ispunjen društveni život. Organizatorke ovog događaja veruju u moć realnih žena, koje dele realne priče i iskustva, sa svim svojim prednostima i nedostacima i na ovom događaju biće govora upravo o tome kako svi mi imamo drugačije definicije uspeha, a za žene on ima još i nekoliko dodatnih dimenzija.

Na meetup-u će učestvovati tri serijske preduzetnice sa tri kontinenta — Nvabisa Majema iz Južnoafričke Republike, Makarena Bota iz Urugvaja i Sonja Dakić iz Srbije, a ovo je prvi u nizu meetupa pod oznakom #SheRocks koji će se održati u Srbiji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

We are so excited – our first event! 🌟 Most initiatives showcase successful women by inadvertently creating an impression of perfection: a woman who has overcome obstacles in order to lead a business, run a home and maintains friendships. We believe in the power of real women, telling real stories about the real things that they do. This meetup is exactly about the reality that success doesn’t mean the same to all of us and for women it has even more definitions around it. On this topic, #sherocks trio will be joined by @sonja.ziviradivoli – an amazing entrepreneur, mother of two and great women empowerment advocate 🚀 Amazing honor to have her with us ❤️

Објава коју дели She Rocks! (@sherocksglobal) дана

Ko su učesnice?

Nvabisa Majema je preduzetnica koja je osnovala i 11 godina vodila marketinški studio u Južnoafričkoj Republici. Pre tri godine osnovala je svoju drugu kompaniju, nnfinity i posvećena je razvoju biznisa na čijem čelu stoje žene. Nvabisa se nalazila na listi 100 najbistrijih umova Južne Afrike, a 2017. je bila među 50 inspirišućih južno-afrikanaca.

Makarena Bota je strastvena preduzetnica koja veruje da je kolaboracija jedini način da se razvija biznis. Maka je suosnovala prvi coworking prostor u Urugvaju, Sinergia. Pre tri godine osnovala je medtech startap Doctari, a posvećena je i radu sa startapima i preduzetnicima.

Sonja Dakić je mama, kako kaže — slučajna preduzetnica, mentorka i borkinja za bolje sutra. Nakon više od 10 godina rada na različitim pozicijama, u želji da nađe najbolje pelene za svoje dete postaje preduzetnica i 2011. godine sa prijateljicom osniva preduzeće Daj Daj d.o.o. koje se bavi proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS. Od 2014. godine je mentorka i konsultantkinja u nekoliko programa i dobitnica je specijalnog priznanja za inovativnost Udruženja poslovnih žena Srbije.

Razgovor sa ove tri dame, vodiće Zoja Kukić, suosnivačica Startita i direktorka programa za startap ekosistem u Inicijativi “Digitalna Srbija”, koja je već godinama unazad posvećena osnaživanju žena, kako u poslovnom, tako i u IT sektoru.

Prijave

Događaj je zakazan za četvrtak, 4. jul u 20 časova u Papergirl galeriji. Prisustvo je besplatno, ali zbog planiranja posluženja i logistike, neophodna je prethodna prijava koja se nalazi na ovom linku.

Sanja Vatić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 1. Jul, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije