Uprkos svemu, Uber u gubitku 8.5 milijardi dolara u 2019.

Nakon promene problematičnog rukovodstva, izlaska na berzu, rasta korisnika, Uber i dalje krvari novac.

Nakon epske drame u kojoj je smenjen problematični CEO Trevis Kalanik, dovođenja novog direktora, izlaska na berzu i rasta poslovanja, Uber Technologies i dalje ima ozbiljne gubitke koji su tokom 2019. godine izašli na 8.5 milijardi dolara.

Kompanije sa velikim ambicijama kao što su Facebook ili Google često rizikuju trošenjem ogromnih količina novca da bi jednog dana krenule da generišu još ogromnije profite, i investitori to prihvataju kao standardan deo poslovanja. Uber je isti takav slučaj, s tim da pritisak investitora ukazuje da generisanje profita ne prati očekivanja.

Nije samo Cargo-u teško

I Uber i konkurent Lyft su postavili rekordne gubitke u svojim pripremama za izlazak na berzu, a onda ih i nastavile, postavljajući pitanja o dugoročnoj održivosti vožnji preko ovakvih aplikacija, pri čemu je Uber otpustio i 1.000 radnika prošle godine.

Kompanija se takođe suočava sa ogromnim pritiskom regulatora, uprkos velike promene svetski poznate divlje poslovne kulture koja je često bila na ivici zakona. Uber se još uvek bori da poštuje novi kalifornijski zakon o radu, koji kompaniji otežava klasifikaciju vozača kao nezavisnih radnika. Takođe je izgubio licencu u Londonu nakon što su regulatorni organi utvrdili niz propusta.

No Uber se ne da tek tako — iako su prvobitno rekli da ciljaju 2021. kao svoju prvu profitabilnu godinu, u razgovoru sa investitorima je CEO Dara Kozrošohi izjavio da izaziva svoje zaposlene da pomere vremenski rok za profitabilnost do četvrtog kvartala 2020. godine.

Predstavljamo poslodavca
tradecore-75-1.png

TradeCore

Everything your brokerage needs in one place.

Svakog dana se na svetskom finansijskom tržištu obavi ogroman broj transakcija. Međutim, većina brokera i dalje radi na zastarelim i neadekvatnim sistemima - naša misija je da to promenimo. TradeCore kreira (stvara) proizvode koji brokerima olakšavaju upravljanje klijentima, dajući im centralizovan sistem sa intuitivnim i modernim interface-om.

Nikolina Belomarković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu