U beogradskom Startit Centru će se 13. i 14. decembra održati dvodnevni događaj u organizaciji Evropskog instituta za inovacije i tehnologije u oblasti hrane (EIT Food) i Startita. Događaj će okupiti sve važne aktere u srpskom AgTech ekosistemu kroz radionice namenjene startapima i jednodnevnu konferenciju koja će dati sveobuhvatan pregled najnovijih trendova i prilika u oblasti inovacija poljoprivrede i proizvodnje hrane u Srbiji.

Radionica za startape

Prvi dan programa, petak 13. decembar od 12 do 18 časova u Startit Centru Beograd je rezervisan za radionicu namenjenu startapima iz AgTech industrije na kojoj će startapi imati priliku da kroz praktičan rad sa mentorima, razgovor i predavanja uspešnih preduzetnika i stručnjaka iz industrije ubrzaju razvoj svog biznisa.

Na radionici će timovi raditi na ključnim biznis metodama i alatima koji će im pomoći u daljem napredovanju: lean metodologiji, osnovama customer development-a, kao i tehnikama za validaciju ideje kroz razgovor sa korisnicima i postavljanje eksperimenata.

Radionica je besplatna, svi zainteresovani AgTech startapi u ranoj fazi se mogu prijaviti putem forme na dnu teksta.

Konferencija „Budućnost hrane”

Drugog dana programa će biti održana konferencija pod nazivom „Budućnost hrane” na kojoj će biti govora o trenutnom stanju i perspektivi domaćeg AgTech ekosistema, inovacijama koje se dešavaju u ovoj oblasti, domaćim startapima koji razvijaju tehnološke proizvode za poljoprivredu, a publika će imati priliku i da se upozna sa inovacijama koje primenjuju veliki poljoprivredni proizvođači u Srbiji.

Pored toga, EIT Food koji zvanično počinje sa svojim aktivnostima u Srbiji će predstaviti svoj rad i mogućnosti koje donose u lokalni AgTech ekosistem.

Agenda konferencije

10:30-11:00 – Registracija

11:00-11:15 – Otvaranje konferencije

11:15-11:35 – Biosense institut: Stanje i perspektiva srpskog AgTech ekosistema

11:35-12:05 – Panel: Finansijska podrška za uvođenje novih tehnologija u poljoprivredni sektor

12:05-13:15 – Pauza za ručak i networking

13:15-13:30 – Predstavljanje EIT Food-a i njihovih aktivnosti

13:30-13:50 – Agremo: Put do uspešnog fundraising-AgTech startapa u Srbiji

13:50-14:30 – Panel: Koje inovativne tehnologije koriste veliki srpski poljoprivredni proizvođači

14:30 – 15:30 – Networking

Kome je konferencija namenjena

Konferencija je namenjena svima koji su zainteresovani da saznaju nešto više o inovacijama u popljoprivredno-prehrambrenom ekosistemu u Srbiji, uključujući i startape i naučne istraživače koji su aktivni u ovoj oblasti, kao i male i velike poljoprivredne proizvođače koji imaju želju da unaprede svoje procese.

Prijave

Ukoliko želite da prijavite svoj startap na radionicu koja će se održati 13. decembra u Startit Centru Beograd u 12 časova to možete učiniti putem forme na linku najkasnije do četvrtka u 13h. Što se tiče konferencije čiji program počinje u 10:30 časova narednog dana, prisustvo je besplatno, ali je potrebna prijava putem forme.


Program je podržan od stane EIT Food-a, vodeće evropske inicijative za inovacije u oblasti hrane koja radi na stvaranju održivog i pouzdanog prehrambenog sistema i koja ima za cilj da kroz razvoj novih proizvoda i usluga pruži zdraviji i održiviji način života za sve građane Evrope.