Budućnost hrane: Upoznajte se sa srpskim inovacijama u poljoprivredi na dvodnevnom događaju u Beogradu

Praktična radionica za AgTech startape i konferencija „Budućnost hrane” će se održati 13. i 14. decembra u beogradskom Startit Centru.

Alex Arnaut
26/11/2019

U beogradskom Startit Centru će se 13. i 14. decembra održati dvodnevni događaj u organizaciji Evropskog instituta za inovacije i tehnologije u oblasti hrane (EIT Food) i Startita. Događaj će okupiti sve važne aktere u srpskom AgTech ekosistemu kroz radionice namenjene startapima i jednodnevnu konferenciju koja će dati sveobuhvatan pregled najnovijih trendova i prilika u oblasti inovacija poljoprivrede i proizvodnje hrane u Srbiji.

Radionica za startape

Prvi dan programa, petak 13. decembar od 12 do 18 časova u Startit Centru Beograd je rezervisan za radionicu namenjenu startapima iz AgTech industrije na kojoj će startapi imati priliku da kroz praktičan rad sa mentorima, razgovor i predavanja uspešnih preduzetnika i stručnjaka iz industrije ubrzaju razvoj svog biznisa.

Na radionici će timovi raditi na ključnim biznis metodama i alatima koji će im pomoći u daljem napredovanju: lean metodologiji, osnovama customer development-a, kao i tehnikama za validaciju ideje kroz razgovor sa korisnicima i postavljanje eksperimenata.

Radionica je besplatna, svi zainteresovani AgTech startapi u ranoj fazi se mogu prijaviti putem forme na dnu teksta.

Konferencija „Budućnost hrane”

Drugog dana programa će biti održana konferencija pod nazivom „Budućnost hrane” na kojoj će biti govora o trenutnom stanju i perspektivi domaćeg AgTech ekosistema, inovacijama koje se dešavaju u ovoj oblasti, domaćim startapima koji razvijaju tehnološke proizvode za poljoprivredu, a publika će imati priliku i da se upozna sa inovacijama koje primenjuju veliki poljoprivredni proizvođači u Srbiji.

Pored toga, EIT Food koji zvanično počinje sa svojim aktivnostima u Srbiji će predstaviti svoj rad i mogućnosti koje donose u lokalni AgTech ekosistem.

Agenda konferencije

10:30-11:00 – Registracija

11:00-11:15 – Otvaranje konferencije

11:15-11:35 – Biosense institut: Stanje i perspektiva srpskog AgTech ekosistema

11:35-12:05 – Panel: Finansijska podrška za uvođenje novih tehnologija u poljoprivredni sektor

12:05-13:15 – Pauza za ručak i networking

13:15-13:30 – Predstavljanje EIT Food-a i njihovih aktivnosti

13:30-13:50 – Agremo: Put do uspešnog fundraising-AgTech startapa u Srbiji

13:50-14:30 – Panel: Koje inovativne tehnologije koriste veliki srpski poljoprivredni proizvođači

14:30 – 15:30 – Networking

Kome je konferencija namenjena

Konferencija je namenjena svima koji su zainteresovani da saznaju nešto više o inovacijama u popljoprivredno-prehrambrenom ekosistemu u Srbiji, uključujući i startape i naučne istraživače koji su aktivni u ovoj oblasti, kao i male i velike poljoprivredne proizvođače koji imaju želju da unaprede svoje procese.

Prijave

Ukoliko želite da prijavite svoj startap na radionicu koja će se održati 13. decembra u Startit Centru Beograd u 12 časova to možete učiniti putem forme na linku najkasnije do četvrtka u 13h. Što se tiče konferencije čiji program počinje u 10:30 časova narednog dana, prisustvo je besplatno, ali je potrebna prijava putem forme.


Program je podržan od stane EIT Food-a, vodeće evropske inicijative za inovacije u oblasti hrane koja radi na stvaranju održivog i pouzdanog prehrambenog sistema i koja ima za cilj da kroz razvoj novih proizvoda i usluga pruži zdraviji i održiviji način života za sve građane Evrope.

Alex Arnaut

Objavio/la članak.

utorak, 26. Novembar, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ

djordje

sreda, 11. Decembar, 2019.

trenutno pripremam manifestaciju AGROKOMPAS u januaru, 23 ili 30 jnauara 2020. osnovna ideja je POSLOVNA MREŽA SELA. Do sada smo radili kao Epicentar ili Interart velik broj projekata kao što su IDEALNO SELO, SAVREMENO GAZDINSTVO...Potrebni su mi It partneri i visoko tehnološke kompanije.

Dušan

ponedeljak, 2. Decembar, 2019.

Pozdrav, Pogledao sam objavu za AgTech. S obzirom da se bavim ovom temom i da sam do sada uradio puno na podizanju svesti proizvodnje jabuka, kruške i borovnica u Srbiji, uradio više projekata skladištenja voća u uslovima kontrolisane atmosfere, packing centara u voćarstvu i povrtarstvu, zainteresovan sam da se upoznamo i popričamo u vezi saradnje po ovom i sličnim projektima.srdacan pozdrav, Dušan Đorđević