Upoznajte IT Bootcamp, besplatnu školu namenjenu prekvalifikaciji u IT sektor — onlajn predavanje

Predavanje će biti održano 29. septembra sa početkom u 18 časova.

Tanja Marin
23/09/2021

Da li ste razmišljali o prekvalifikaciji u IT sektor? Da li smatrate da zbog toga što ste formalno obrazovanje sticali u nekoj drugoj oblasti nemate dovoljno osnove za za ovakav korak? Mislite da vam je za to potrebno mnogo više od motiva i želje za učenjem, kao i dosta novca? Odgovore na ova pitanja možete dobiti na onlajn predavanju „Upoznajte IT Bootcamp”, koje će biti održano 29. septembra sa početkom u 18 časova.

U saradnji sa IT Bootcamp-om i Fondacijom Ana i Vlade Divac, organizujemo predavanje tokom kojeg ćemo predstaviti ovu neprofitnu i besplatnu školu, namenjenu prekvalifikaciji. Tokom predavanja će biti reči o svim mogućnostima koje škola pruža, zatim kako teče proces selekcije kandidata, koji su to izazovi sa kojima se suočavaju polaznici nakon školovanja, kao i o njihovim uspesima. Takođe, deo predavanja će biti usmeren i na to kako su kursevi osmišljeni i koncipirani, šta je to što se očekuje od polaznika kurseva i koje su njihove obaveze.

IT Bootcamp

IT Bootcamp je neprofitna i besplatna škola koja nudi prekvalifikaciju u IT sektor, čiji je cilj da pruži besplatno znanje motivisanim i vrednim pojedincima koji nisu imali priliku da se formalno obrazuju u sferi informacionih tehnologija. Kursevi su prilagođeni tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Od osnivanja škole 2018. godine do danas 55 odsto onih koji su uspešno završili školu je našlo svoju šansu na IT tržištu. Škola nastavu održava i putem interneta, čime su mogućnosti pohađanja kurseva dobili građani sa više različith lokacija širom Srbije.

Kome je namenjeno predavanje?

Predavanje je namenjeno svim punoletnim građanima Srbije koji žele da se prekvalifikuju za rad u IT sektoru, a nemaju prethodno formalno obrazovanje u ovoj sferi, kao i svima onima koji žele da saznaju na koji način se izvode predavanja u IT Bootcamp-u, kakav je proces selekcije polaznika, ali i da čuju kako na prekvalifikante gledaju IT kompanije.

Predavači

Miljana Kerču je diplomirani novinar i komunikolog, zadužena za komunikacije u Fondaciji Ana i Vlade Divac. U dosadašnjoj karijeri je bila i urednik sajta i novinar za MTV-a Srbija.

Barbara Petrović, kao master inženjer marketinga i diplomirani inženjer organizacionih nauka, radi na poziciji menadžerke IT Bootcamp-a. Radno iskustvo je sticala radeći u oblasti HR-a, kao i u osiguranju i marketingu.

Milena Đorđević je diplomirani psiholog, a radila je kao psiholog u Centru za socijalni rad i kao školski psiholog i psiholog u nastavi, a sada je koordinatorka IT Bootcamp-a u Nišu, Kragujevcu i na Kosovu i Metohiji.

Moderator

Moderator ovog predavanja će biti Sonja Slijepčević, master inženjer menaždmenta i dipl. menadžer u medijima i koordinatorka IT Bootcamp-a u Novom Sadu. Značajno radno iskustvo je stekla radeći na poziciji urednika dokumentarno-obrazovnog programa na Radio-televiziji Vojvodine.

Prijave

Onlajn predavanje će biti održano u sredu, 29. septembra, sa početkom u 18 časova. Učešće na radionici je besplatno i otvoreno za sve, ali kako je broj mesta na događaju ograničen, prijavite se ukoliko ste sigurni da možete da prisustvujete putem ovog linka.

Tanja Marin

Objavio/la članak.

četvrtak, 23. Septembar, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije