Upoznaj se sa robotima — radionica za decu u okviru zrenjaninske Noći istraživača

Radionica će biti održana u petak, 27. septembra, sa početkom u 17 časova i namenjena je deci uzrasta od 10 do 15 godina.

Marijana Milićev - 18. Septembar, 2019.

U saradnji sa organizacijom Noć istraživača u Startit Centru Zrenjanin će u petak, 27. septembra, od 17  časova biti održana radionica za decu uzrasta od 10 do 15 godina. Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa robotima  SPRK+ i BB-8, da ih kontrolišu putem mobilne aplikacije i da sa njima iscrtavaju razne geometrijske oblike na hamer papiru.

O radionici

Radionica će se sastojati iz tri dela:

Polaznici će biti podeljeni u timove u okviru kojih će zajednički rešavati probleme.

Kome je namenjena?

Ova radionica je namenjena onima koji žele da se upoznaju sa robotima, a uzrasta su od 10 do 15 godina. 

Uslovi za upis

** Potrebno je da dete instalira na svom mobilnom telefonu ili tabletu aplikaciju Sphero Edu koja je dostupna u Google Play ili Apple Store prodavnici. Zainteresovani mogu instalirati i aplikaciju Sphero BB-8.

Ovaj program se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj.

O predavaču

Aleksandar Stefanov iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na krusevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučuje i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Radionica će biti održana 27. septembra u periodu od 17 do 18:30 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode 7, na prvom spratu).

Učešće na kursu je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.