UNICEF opredeljuje do 100.000$ investicija — traže se timovi koji premošćuju jaz između obrazovanja i zapošljavanja

Rok za prijavu na konkurs je 30. septembar.

Tanja Marin - 29. , 2019.

UNICEF-ov Inovacioni fond želi da investira 100.000 dolara u tehnološke startape koji ostvaruju profit, a koji imaju potencijal da doprinesu dobrobiti čovečanstva.

Na konkurs mogu da se prijave startapi iz Srbije ili neke od zemalja koja je uključenja u UNICEF-ove programe, a koji se bave inovacijama u oblasti digitalnog povezivanja, rada i obrazovanja na daljinu, kao i nalaženja poslova za adolescente i mlade, koristeći mašinsko učenje, veštačku inteligenciju, blockchain ili proširenu realnost. Uz to, potrebno je da timovi koji se prijavljuju na konkurs imaju prototip otvorenog koda koji daje obećavajuće rezultate.

Iz UNICEF-a skreću pažnju na to da skoro četiri milijarde ljudi nema pristup internetu, te da su samim tim oni uskraćeni za sve digitalne proizvode koji im mogu značajno poboljšati život. Dodatni izazov u ovoj priči predstavalja i činjenica da je broj muškaraca koji koristi internet gotovo duplo veći od broja žena. UNICEF kroz razvoj tehnologija i ovaj konkurs želi da pomogne da se smanji ta razlika, pa želi da podstakne što više timova, čiji su osnivači žene, da se prijave.

Softverska rešenja na kojima rade kompanije, startapi ili timovi koji žele da konkurišu treba da odgovore na neka od sledećih pitanja:

Kakva će još rešenja biti razmatrana možete pogledati na sajtu konkursa.

Prijava

Svi zainteresovani timovi i startapi na ovaj konkurs mogu da se prijave do 30. septembra, popunjavanjem ove prijave.

Uz to svi timovi koji žele da učestvuju na ovom konkursu više detalja o uslovima i zadacima mogu dobiti na webinar-u koji će biti održan 17. septembra u 15 časova. Svoje mesto na webinar-u startapi mogu rezervisati putem sledećeg linka.