Naučno-tehnološki park Novi Sad otvorio je javni poziv za članstvo namenjen startapima.

Poziv je otvoren za startap timove iz sfere inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i za timove potencijalnih preduzetnika koji imaju inovativne ideje za razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija potrebnih tržištu.

Pored njih, pravo da konkurišu imaju i registrovani privredni subjekti mlađi od dve godine u trenutku prijave, a koji se bave registrovanim delatnostima u oblasti razvoja novih inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija.

Kako se navodi, preduzeća će se ocenjivati na osnovu kompatibilnosti sa Strategijom pametne specijalizacije Republike Srbije. 

Ugovor o članstvu u NTP-u zaključuje se na period do tri godine. Pored korišćenja prostorija, članovi će imati pristup stručnim konsultantskim uslugama, edukaciji, umrežavanju i promotivnim aktivnostima, kao i pristup laboratorijama i saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu. 

Pored toga, NTP Novi Sad će tokom praćenja napretka članova raditi i na „daljem animiranju fondova, državnih organizacija i lokalne samouprave, donatorskih programa i uspešnih privrednih organizacija za ulaganje u odabrane programe i pomoć razvoju inovacija” navodi se u Pozivu.

Javni poziv je otvoren do 18. oktobra 2021. godine, a više informacija o propozicijama i procesu evaluacije kandidata, kao i obrazac prijave, dostupni su na ovom linku.

Naučno-tehnološki park Novi Sad d.o.o. osnovala je Autonomna pokrajina Vojvodina radi pružanja infrastrukturnih i stručnih usluga svojim članicama – visokotehnološkim i srednjetehnološkim privrednim društvima, inovacionim organizacijama, naučnoistraživačkim i visokoškolskim ustanovama, s ciljem što brže primene i razvoja novih tehnologija, kao i radi stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu.