U Češkoj otkazano pravljenje softvera za državu teškog 16 miliona evra dogovorenog bez tendera, ministar otpušten

Sada će velike delove planiranog softverskog sistema praviti programeri na hakatonu, besplatno.

U Češkoj je nastala afera kada je nakon posta na Linkedinu i nastupa u medijima jednog programera i preduzetnika u kojima je kritikovao ugovor za pravljenje softvera za novi sistem naplate putarina u toj zemlji. Prema Radio Pragu, B92 i Sputniku, tu nabavku je bez tendera sproveo ministar transporta od kompanije Asseco Central Europe.

Premijer češke vlade je organizovao hitnu sesiju nakon koje je ministar transporta otpušten, a ponuda programera da se organizuje hakaton na kome će se besplatno postaviti osnove budućeg sistema je prihvaćena. Izvan hakatona će se kreirati samo osetljivi delovi sistema vezanih za bezbednost i sistem nadgledanja.

Hakaton počinje danas u 18 časova, dok će vlada nastojati da otkaže ili promeni ugovor.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Nevenka Rangelov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu