U Češkoj otkazano pravljenje softvera za državu teškog 16 miliona evra dogovorenog bez tendera, ministar otpušten

Sada će velike delove planiranog softverskog sistema praviti programeri na hakatonu, besplatno.

U Češkoj je nastala afera kada je nakon posta na Linkedinu i nastupa u medijima jednog programera i preduzetnika u kojima je kritikovao ugovor za pravljenje softvera za novi sistem naplate putarina u toj zemlji. Prema Radio Pragu, B92 i Sputniku, tu nabavku je bez tendera sproveo ministar transporta od kompanije Asseco Central Europe.

Premijer češke vlade je organizovao hitnu sesiju nakon koje je ministar transporta otpušten, a ponuda programera da se organizuje hakaton na kome će se besplatno postaviti osnove budućeg sistema je prihvaćena. Izvan hakatona će se kreirati samo osetljivi delovi sistema vezanih za bezbednost i sistem nadgledanja.

Hakaton počinje danas u 18 časova, dok će vlada nastojati da otkaže ili promeni ugovor.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Nevenka Rangelov

Unesite termine za pretragu