Tvorac Scruma, Džef Saterlend, gost četvrte Agile Serbia konferencije

Ovogodišnja konferencija će se baviti primenom Agile pristupa izvan IT sektora i u industrijama koje iskazuju sve veću potrebu za unapređenjem organizacije i efikasnijim metodama za nastup na tržištu.

Tanja Marin - 23. April, 2019.

Četvrta Agile Serbia konferencija ‚‚Agile In & Beyond It” će biti održana 12. juna u Madlenianumu. Program konferencije će kao i prethodnih godina biti raspoređen na tri scene i dva cornera, a pratiće ga brojne inovacije. Jedna od njih je aplikacija MatchAbout koja će događaju dati interaktivnu dimenziju, a učesnicima brojne mogućnosti umrežavanja.

Glavni govornik predstojeće konferencije je Džef Satrlend, tvorac Scrum frejmvorka, čovek koji je uticao na brojne inovacije kada je u pitanju Agile, od njegovog utemeljenja pa do primene u praksi. Tokom njegovog predavanja posetioci će imati priliku da se upoznaju sa njegovim dosadašnjim radom, kao i sa novijim projektima na kojima radi kada je u pitanju primena Scrum okvira na nivou većih organizacija i sistema.

Na glavnoj, EPIC, sceni, osim njega će govoriti i Agile eksperti poput Sandera Hugendurna, Rine Helstrom, Davida Evansa, Stefana Tilkova, Ajne Vondž Kori i Mirka Klajnera.

Osim glavne, zastupljene su i DEV i EXE scena. Na njima će biti reči o aktuelnim Agile temama, biće i primera iz prakse, radionica ili neposredne interakcije, a sadržaj je prilagođen različitim potrebama i izazovima iz prakse.

Što se agende tiče, ovogodišnja konferencija se bavi primenom Agile pristupa izvan IT sektora i u industrijama koje iskazuju sve veću potrebu za unapređenjem organizacije i efikasnijim metodama za nastup na tržištu.

Agile Coaching Corner je namenjen neformalnim razgovorima između Agile trenera i učesnika konferencije, dok je BIZ Corner mesto gde će svi posetioci moći da razgovaraju sa partnerima konferencije o potencijalnim poslovnim saradnjama.

Predavači

Rina Helstrom — Agile HR ekspert, evropski pionir u ovoj oblasti, sertifikovan profesionalni trener i licencirani Scrum@Scale trener, koja će na konferenciji govoriti o humanoj strani Agile-a i HR-u.

Sander Hugendurn — Ekspert za razvoj softvera i arhitekturu, specijalista za mikroservise, svestrani programer, Agile trener i govornik, koji će se predstaviti temom o mikrotimova u razvoju softvera.

David Evans — Agile trener sa više od 25 godina iskustva, specijalista za testiranje i za Agile kontrolu kvaliteta, govoriće o Agile artefaktima, dobrim primerima iz prakse i kako da ih najbolje iskoristiti.

Stefan Tilkov — Programer sa višegodišnjim iskustvom, team lead i menadžer projekata, osnivač konsultantske kompanije INNOQ, koji će se predstaviti na temu organizacije procesa i arhitekture.

Ajno Vondž Kori — Predavač na dva univerziteta u Danskoj sa višegodišnjim iskustvom u paternima za razvoj softvera, koja će na konferenciji govoriti o lekcijama iz prakse u agilnim transformacijama.

Mirko Klajner — Sertifikovani Scrum@Scale trener i Agile trener za velike organizacije, kreator Lean-Agile Procurement pristupa, koji će govoriti o unapređenju produktivnosti i  performansi i do 400%.

Ulaznice

Konferencija će biti održana 12. juna u Madlenianumu u Beogradu. Svi zainteresovani karte za događaj mogu kupiti na sajtu konferencije. Early-bird karte su u prodaji do 24. maja, nakon čega se nastavlja prodaja karata po regularnoj ceni.