Tri meseca obuke i mentorstva i 10.000 evra za najbolje domaće IoT timove

Prijave za IoT Challenge su otvorene do 30. septembra.

Konkurs „Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo!“ otvoren je za timove koji će imati priliku da osmisle i realizuju svoja Internet of Things (IoT) rešenja korišćenjem Narrowband-IoT tehnologije, a koja mogu doprineti rešavanju nekih od ključnih problema u svakodnevnom životu u Srbiji.

Vip IoT Challenge, koji organizuju kompanija Vip mobile i ICT Hub uz podršku Elektrotehničkog fakulteta, fondacije Fridrih Nauman i kompanija Nokia i MikroElektronika, za cilj ima okupljanje timova koji će raditi na razvoju tzv. Narrowband-IoT rešenja uz stručnu podršku u vidu mentorstva, opreme i pristupa
laboratorijama, kao i prvom Living Labu u Srbiji, otvorenoj laboratoriji za testiranje IoT rešenja u realnim uslovima.

Kako su objasnili organizatori, prilikom odabira timova, prednost će imati celovita Internet of Things (IoT) rešenja koja podrazumevaju i hardversku i softversku komponentu, a fokus će biti na primeni tih rešenja u poljoprivredi, saobraćaju, zaštiti životne sredine i nosivim uređajima (wearables). Predložena rešenja ne moraju biti komercijalne prirode, ali moraju imati vidljiv potencijal za primenu.

Odabranim timovima je obezbeđeno tri meseca obuke i testiranja u opremljenim laboratorijama za razvoj, od kojih je jedna Living Lab gde će rešenja testirati u realnim uslovima, a svaki tim dobiće i svu neophodnu opremu za razvoj svojih rešenja. Za najbolja tri tima obezbeđen je ukupan nagradni fond od 10.000 €, dok prvoplasirani tim očekuje i putovanje u Finsku, radi posete Bell Labs laboratorije kompanije Nokia.

Prijava

Prijave timova traju do 30. septembra, a više informacija o uslovima učešća možete naći na
digitalizujdrustvo.rs.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Nevenka Rangelov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu