Tri meseca obuke i mentorstva i 10.000 evra za najbolje domaće IoT timove

Prijave za IoT Challenge su otvorene do 30. septembra.

Nevenka Rangelov - 22. Septembar, 2018.

Konkurs „Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo!“ otvoren je za timove koji će imati priliku da osmisle i realizuju svoja Internet of Things (IoT) rešenja korišćenjem Narrowband-IoT tehnologije, a koja mogu doprineti rešavanju nekih od ključnih problema u svakodnevnom životu u Srbiji.

Vip IoT Challenge, koji organizuju kompanija Vip mobile i ICT Hub uz podršku Elektrotehničkog fakulteta, fondacije Fridrih Nauman i kompanija Nokia i MikroElektronika, za cilj ima okupljanje timova koji će raditi na razvoju tzv. Narrowband-IoT rešenja uz stručnu podršku u vidu mentorstva, opreme i pristupa
laboratorijama, kao i prvom Living Labu u Srbiji, otvorenoj laboratoriji za testiranje IoT rešenja u realnim uslovima.

Kako su objasnili organizatori, prilikom odabira timova, prednost će imati celovita Internet of Things (IoT) rešenja koja podrazumevaju i hardversku i softversku komponentu, a fokus će biti na primeni tih rešenja u poljoprivredi, saobraćaju, zaštiti životne sredine i nosivim uređajima (wearables). Predložena rešenja ne moraju biti komercijalne prirode, ali moraju imati vidljiv potencijal za primenu.

Odabranim timovima je obezbeđeno tri meseca obuke i testiranja u opremljenim laboratorijama za razvoj, od kojih je jedna Living Lab gde će rešenja testirati u realnim uslovima, a svaki tim dobiće i svu neophodnu opremu za razvoj svojih rešenja. Za najbolja tri tima obezbeđen je ukupan nagradni fond od 10.000 €, dok prvoplasirani tim očekuje i putovanje u Finsku, radi posete Bell Labs laboratorije kompanije Nokia.

Prijava

Prijave timova traju do 30. septembra, a više informacija o uslovima učešća možete naći na
digitalizujdrustvo.rs.