Treći OrganiCity Hakaton — servisi i aplikacije za bolji Novi Sad

Hakaton će se održati u subotu, 17. februara u novosadskom Startit Centru.

Miloš Aleksić - 13. Februar, 2018.

Da li želite da učinite svoj grad boljim mestom? Pridružite nam se na OrganiCity Hakatonu#3 koji će se održati 17. februara u novosadskom Startit Centru.

Cilj događaja je da se naprave korisni i održivi servisi koji pomažu građanima Novog Sada. Učešćem na hakatonu takmičari se uključuju u trku za nagradu od 1.000 evra, koliko dobija pobednik na završnom hakatonu. Događaj je organizovan uz podršku DunavNET-a, Startit Centra Novi Sad i Udruženja studenata tehnike Evrope (BEST Novi Sad).

Nagrade

– Prvo mesto: 1.000 evra
– Drugo mesto: hardware (RPI3, oprema)
– Treće mesto: (nagrada će biti objavljena na samom hakatonu)

O hakatonu

Na hakatonu će učestvovati odabrane ekipe od dva do četiri člana koje će imati priliku da svoje programerske sposobnosti spoje sa kreativnošću i razviju najbolje rešenje.

Takmičari će tokom događaja uz pomoć mentora razvijati aplikacije, a kako za jedan dan ne može da se uradi mnogo učesnicima će biti ostavljeno sedam dana da završe svoje ideje i nakon toga održe prezentaciju svog servisa-aplikacije.

Na hakatonu će biti objašnjena upotreba OrganiCity platforme, u okviru koje je potrebno slanje podataka/merenja i informacija koje servis realizuje kako bi se podaci potencijalno mogli dalje koristiti.

Uslovi/Pravila

U obzir dolaze i servisi koji su već razvijeni i koji bi se priključili i slali merenja na OrganiCity platformu, pod uslovom da aplikacija ili servis bude/jeste javno korisna za širu grupu ljudi.

Potrebno je da ponesete svoje računare, hrana i piće su obezbeđeni.

O inicijativi. Šta je OrganiCity?

Serija radionica i hakatona organizovana je od strane kompanije DunavNET u okviru OrganiCity projekta u svrhu kreiranja servisa i usluga za bolji Novi Sad. OrganiCity je, između ostalog, open data platforma sa različitim nivoima pristupa koja ima za cilj da sakupi što više podataka za gradove i, ukoliko to vlasnici podataka dozvole, omogući pristup tim podacima od strane trećih lica.

Prijava

Prijavite se kako biste rešili aktuelne probleme ili predložili svoja rešenja za opšte dobro građana Novog Sada. Registracija je obavezna, a link za prijavu se nalazi ovdePrijave se zatvaraju 16. februara u 12 časova.

Sam hakaton će se održati 17. februara u novosadskom Startit Centru s početkom od 9 časova. Završetak događaja je u 20 časova.