Treći Nordeus Hackathon i pobeda za bakarnog robota koji kolonizuje planete

Svetski poznata kompanija sa sedištem u Beogradu, dobro druženje i hakatonska atmosfera, puno nagrada i ukupni nagradni fond od oko 10.000 evra. Zvuči poznato? Tako su iz Nordeusa najavili svoj treći Hackathon. Nordeus Hackathon – Enduro Programming 2013 održan je ovog vikenda, 14. i 15. decembra, u prostorijama kompanije Nordeus gde je 12 timova pokušalo

Jovana Milićević
16/12/2013

Svetski poznata kompanija sa sedištem u Beogradu, dobro druženje i hakatonska atmosfera, puno nagrada i ukupni nagradni fond od oko 10.000 evra.

Zvuči poznato? Tako su iz Nordeusa najavili svoj treći Hackathon.

Nordeus Hackathon – Enduro Programming 2013 održan je ovog vikenda, 14. i 15. decembra, u prostorijama kompanije Nordeus gde je 12 timova pokušalo da napravi najbolju moguću igru na zadatu temu u roku od 24 sata.

Ovogodišnja tema bila je samoodrživa kolonija koja je u stanju da se odbrani od opasne sredine, a zadatku su pristupili timovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Nakon 24-časovnog rada uz pomoć i savete zaposlenih kompanije Nordeus, četvoročlani timovi održali su kratke prezentacije, a žiri je kao najbolji odabrao tim Dark-1 sa igrom ,,Copper Crown’’, u kojoj bakarni robot-kralj osvaja i kolonizuje planete.

Drugo mesto je osvojio Pixels Will Be Harmed, a treće Lab of Dreams sa svojom igrom ,,The Last Colony’’.

hakaton 2

Dodeljene su i nagrade za inovaciju u gejmpleju, za originalnost i za tehničku izvrsnost, a, kako su se prezentacije mogle gledati uživo i na sajtu Hackathona, i publika je glasala i njihovu naklonost dobio je SSSM Squad, sa igrom Anthology koja simulira koloniju mrava.

PR menadžer Nordeusa, Milan Đukić, kaže nam da se, u odnosu na ranije godine, stiče utisak da takmičari ozbiljnije pristupaju formiranju timova, strateški planirajući da u njemu, pored programera, bude i osoba koji se bave grafikom. Osim toga, ovogodišnji Hackathon je i najgledaniji.

Svake godine, Hakaton brend postaje sve veći, jači i kvalitetniji. Ove godine smo imali najviše gledalaca onlajn do sada, a i sam Hakaton je najkvalitetniji u nizu. Nameravamo da nastavimo tradiciju i sledeće godine, kao i da dodatno unapredimo ovu manifestaciju.

hakaton 3

Foto galerija događaja i snimak prenosa dostupni su na zvaničnom sajtu hakatona http://www.nordeushackathon.com/, odakle će uskoro moći da se preuzmu i same igre.

Jovana Milićević

Objavio/la članak.

ponedeljak, 16. Decembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije