Treća ML konferencija na Paliću 19-20. maja

Ove godine će konferencija imati i nulti dan 18. maja sa besplatnom radionicom za studente, kao i otvoreni mitap.

Stefan Alidini
08/05/2023

Ove godine, 19. i 20. maja, na Paliću, Inspirahub organizuje treću po redu Machine Learning konferenciju, posvećenu oblastima data science-a, mašinskog učenja i veštačke inteligencije.

Posetioci Machine Learning konferencije na Paliću će imati prilike da čuju predavanja i diskusije o projektima, praktičnim primerima, najnovijim trendovima i iskustvima u primeni tehnologija koje pored navedenih uključuju i Computer Vision, Forecasting, Recommended Systems, ChatGPT, NLP, LLP, Transformers i još mnogo toga:

“Fokus ovogodišnje konferencije će svakako biti mašinsko učenje, ali i veštačka inteligencija. Teme će obuhvatiti studiju slučaja koji se tiču obrade podataka (Dana Science i Big Dana), obrada prirodnog jezika, recommender sistemi, GPT, computer vision i druge aktuelne teme.

Odlučili smo se da zvanični jezik konferencije ove godine bude kompletno na engleskom jeziku iz razloga što postoji veliki broj stručnjaka koji su došli u Srbiju da rade iz inostranstva baš u ovim oblastima, od kojih će neki biti gosti predavači, ali isto tako i posetioci koji će moći da nauče nešto od naših predavača i da nastave da se usavršavaju u ovim oblastima”, rekao je Željko Crnjaković iz Inspira grupe.

Kako se navodi, ove godine će po prvi put MLC 2023 imati i „nulti” dan, 18. maja, kada će se organizovati besplatna radionica uvoda u mašinsko učenje za 30 studenata uz podršku organizacije DataKolektiv i njihovih stručnih predavača. Isti dan će biti održan i otvoreni besplatan meetup za sve zainteresovane posetioce u prostorijama Inspirahuba.

Prošle godine je konferenciju posetilo preko 130 posetilaca sa preko 18 predavača, a sličan uspeh može se očekivati i ove godine. Pun program konferencije i najave svih predavača mogu se pronaći na sajtu www.ml-conference.rs, a oni uključuju govornike iz firmi poput Etihad Airyways, Grid Dynamics, Inspira Grupa, Smartocto, Databrut, AdTech Holding i druge. 

Ceo program MLC 2023 će biti održan engleskom jeziku, a prijave su otvorene i karte se mogu nabaviti na linku.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

ponedeljak, 8. Maj, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ