Treća ITgirls radionica programiranja za decu — prijave do 13. juna

Posle uspešno organizovane prve dve radionice, organizacija ITgirls će predstojećeg vikenda organizovati i treću na kojoj će učenici od prvog do petog razreda naučiti osnove računarskog programiranja.

Tanja Marin - 12. Jun, 2018.

U subotu, 16. juna u 12 časova biće održana treća ITgirls radionica za učenike od prvog do petog razreda. Kao i prethodne dve i ova radionica će biti održana u prostorijama Srpsko-korejskog Informatičkog Pristupnog Centra.

Cilj i ove radionice je upoznavanje dece sa osnovnim principima računarskog programiranja kroz zabavnu interakciju sa stručnjacima u ovoj oblasti. Školarci će imati priliku da se upoznaju sa osnovama programiranja koristeći Scratch programski jezik uz pomoć platforme Petlja.

Za ovu radionicu nije potrebno prethodno predznanje, dovoljno je, ali nije neophodno, da su učenici ranije koristili računar. Ukoliko nisu na ovoj radionici će imati priliku da savladaju i korišćenje kompjutera.

Prijava

Broj mesta na trećoj ITgirls radionici, koja će biti održana 16. juna u 12 časova, je ograničen na 20 učesnika. Svi zainteresovani učenici se mogu prijaviti do 13. juna popunjavanjem ovog formulara.