Danas je u KC Gradu u okviru Startit Festa počeo Tech Afternoon – gomila kišobrana i mokrih programera bilo je u KC Gradu i kako je dan odmicao, dodavale su se nove stolice.

Druženje su započele dve organizacije, PHP Srbija i Netbeans koje su govorile o tome kako su se formirale, ali prevashodno o trendovima koji se pojavljuju i rešenjima koje su njihovi članovi izdvojili kao korisna.

Zatim je usledilo vrlo zanimljivo predavanje Zorana Ševarca o veštačkoj inteligenciji, o kojima se ne čuje mnogo u Srbiji. Naglasak je bio na trendovima u razvoju AI i neuronskih mreža, kao i predstavljanje Neuroph Java frejmvorka i njegove primene i razvoja pogotovo vezama sa istraživanjem mozga.

Nemanja Krivokapić iz PSTecha je govorio o Amazon Web servisu i savetima kako da ga što bolje iskoristite prilikom skaliranja i prisutnima je predstavio veliki broj različitih AWS servisa.

_Z1A4027

Igor Spasić iz JavaSveta i kreator Jodda govorio je o Javi i kako je njegov proizvod čini Javu veselijom i prijatnijom za kreiranje web aplikacija bez potrebe za “teškim” frameworcima. Nakon predavanja izjavio je:

Startit Fest iskustvo je bilo sjajno. Naročito cenim podršku open-source inicijativama i definitivno se viđamo i narednih dana!

Ako vam je krivo što ste danas dozvolili kiši da vas spreči u druženju i saznavanju novih stvari, dobra vest je što se Tech Afternoon održava i sutra, a i tokom vikenda.

Pogledajte agendu da se uverite da će biti zanimljivo i vredno mokrih cipela i vidimo se!