Najpopularnija sportska igra na svetu, Top Eleven, beogradskog Nordeusa, ušla je u Top 10 najigranijih Facebook naslova, sudeći po statistici Appstats.eu, nezavisne kompanije koja prati popularnost igara i aplikacija na najvećoj društvenoj mreži.

Prema zvaničnoj statistici Top Eleven igra preko 2.500.000 aktivnih igrača dnevno, preko 7.500.000 gejmera mesečno. Igra je jedan od najvećih, ako ne i najveći srpski brend, budući da zvanična Facebook stranica igre ima preko 4 miliona lajkova.

Ovaj fudbalski menadžer ujedno je i najpopularnija sportska igra na Facebook-u, a dostupna je i u verziji za Android i iOS.

Tim povodom pitali smo Nordeus, beogradsku kompaniju koja je napravila Top Eleven, šta možemo očekivati 2013. godine. Evo šta je Milan Đukić iz ovog domaćeg giganta imao da podeli sa nama:

Što se tiče planova za 2013 godinu, stalna unapređenja Top Elevena svakako jesu prioritet i to je ono na čemu insistiramo kako bismo igračima ponudili nezaboravno i uvek sveže iskustvo igranja. Ove godine smo pokrenuli izgradnju stadiona i na mobilnim platformama, omogućili direktne transfere među menadžerima i uveli mogućnost da zaradite in-game tokene putem preporuke prijateljima koji se priključe Top Eleven igri.

Takođe, nastavićemo da razvijamo Hackathon kao vodeći događaj tog tipa u ovom delu Evrope i nadamo se da će treći po redu obuhvatiti ne samo veći broj ekipa već i više timova iz zemalja u okruženju. Naravno, ima tu i iznenađenja koja još uvek nismo spremni da otkrivamo :)

Ne moramo da budemo kvantni fizičari da bi zaključili da Nordeus verovatno priprema nove igre, ali se ne sme zaboraviti ni najavljeno partnerstvo sa online kladioničarskim gigantom, kompanijom Bwin.