Tesla Nation tehnološki događaj #1 — 23. juna od 18 časova

Kako za 12 nedelja razviti aplikaciju za 20 miliona korisnika i zašto razviti novi (domenski) jezik?

Tanja Marin
14/06/2021

Prvi u nizu Tesla Nation događaja koji će pokazati inženjersku izuzetnost koju poseduju domaći stručnjaci, ali i predstaviti tehnologije i projekte na kojima rade domaći IT profesionalci i programeri, biće održan 23. juna od 18 časova. Priliku da prvi predstave ono na čemu rade će imati Aleksandar Ružičić, Software Architect u kompaniji Embroker, i Marko Milivojević, Advanced Software Engineer u kompaniji Zühlke.

Tema predavanja Marka Milivojevića je „NHS COVID-19 aplikacija sa backend strane — fokus na AWS i ostalim tehnologijama”. On će govoriti o tome kako izgleda rad na ovom projektu na kojem radi zajedno sa par stotina kolega. Zatim, kako su uspeli da za 12 nedelja naprave i objave aplikaciju koju danas koristi preko 20 miliona ljudi, kao i o tome gde su do sada stigli sa radom na ovom projektu. Poseban fokus predavanja će biti stavljen i na cloud tehnologije, tehnologije koje koristite i samu arhitekturu sistema.

Sa druge strane, Aleksandar Ružičić će govoriti na temu „Embroker Form Engine — Kako smo napravili svoj programski jezik?”U procesu digitalizacije industrije osiguranja u Embrokeru, naišli su na dosta tehničkih izazova prilikom implementacije kompleksnih formulara koje su rešili razvojem sopstvenog domenskog jezika i sistema za rad sa „pametnim” formularima. Na ovom predavanju Aleksadar će proći kroz dizajn i mogućnosti Embroker Form Engine sistema.

Oba predavanja će trajati oko 45 minuta, a nakon završenog svakog pojedinačnog predavanja gledaoci će imati priliku da postave pitanja.

Kome je namenjeno predavanje

Predavanje je namenjeno IT profesionalcima i programerima, kao i svima koje zanima cloud tehnologija, forme, kao i kako i zašto nastaju novi domenski jezici.

Predavači

Marko Milivojević je Advanced Software Engineer u kompaniji Zühlke. Završio je Softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Ima preko tri godine iskustva u IT industriji. Poslednje dve godine je član Zuhlke tima, a od svog prvog radnog dana u ovoj kompaniji bavi se cloud sistemima s fokusom na AWS. Angažovan je na cloud projektima i trenutno radi na trećem i najzanimljivijem cloud projektu za razvoj NHS COVID-19 aplikacije koja služi za praćenje kontakata u Velikoj Britaniji s ciljem da se uspori širenje virusa Covid-19 i spase što više života.

Aleksandar Ružičić je Software Architect. Završio je Računarski fakultet, a nešto duže od pet godina radi u kompaniji Embroker. Bavi se dizajniranjem i razvojem softvera više od 15 godina, sa fokusom na Web platformu i razvojne alate. U slobodno vreme radi na razvoju programskih prevodioca i 2D igara.

O Tesla Nation-u

Tesla Nation je projekat organizacije SEE ICT / Startit pokrenut sa ciljem da odabere najbolje tehnološke stručnjake i inovatore srpskog porekla i poveže ih sa partnerima iz celog sveta.

Projektom predstavljamo talente, ideje i znanje koji potiču iz Srbije i na taj način brendiramo Srbiju kao zemlju inovacija i visoko kvalifikovanih tehnoloških profesionalaca. Takođe, kroz projekat promovišemo srpske preduzetnike, inovatore i tehnološke profesionalce u svetu.

Prijave

Prvo Tesla Nation tehnološke predavanje će biti održano onlajn 23. juna u 18 časova. Svi zainteresovani se za predavanje mogu prijaviti popunom sledećeg formulara.

Tanja Marin

Objavio/la članak.

ponedeljak, 14. Jun, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije