Tesla Nation R&D događaj #3: Korišćenje AI u monitoringu vetrenjača za proizvodnju struje

R&D događaj biće održan onlajn, 13. juna od 18 časova.

Isidora Knezevic
03/06/2022

Na pomolu je još jedan Tesla Nation R&D događaj koji je posvećen promociji uspešnih partnerstava preduzetnika i profesionalaca iz Srbije i razvijenih tržišta. Na ovim događajima, koje organizuje Tesla Nation uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Inicijative Digitalna Srbija, biće predstavljena već uspešna partnerstva, gde će predavači govoriti o svojim iskustvima i prezentovati prave studije slučaja iz prakse, čime će se povećati razmena znanja i motivacija za stvaranje novih dugotrajnih partnerstava.

Tokom trećeg po redu Tesla Nation R&D događaja, Ognjen Bjelica, softver arhitekta kompanije Codetiq, pričaće o projektu tokom kojeg su izgradili platformu za inspekciju vetroturbina. Platforma koristi veštačku inteligenciju kako bi procesuirala vizuelne podatke i izvršila inspekciju ove vrste turbina. Tokom događaja, Ognjen će se fokusirati na tehnološki aspekt proizvoda, ali će takođe podeliti više uvida u to gde se ova vrsta platforme koristi, zbog čega i koje sve benefite donosi klijentu.

Predavanje će trajati oko 30 minuta, a nakon toga će gledaoci imati prilike da postave pitanja.

Kome je namenjeno predavanje

Predavanje je namenjeno IT profesionalcima i programerima, kao i svima koje zanima tehnologija, programiranje i razvoj digitalnih proizvoda. 

Prijave

Tesla Nation R&D predavanje će biti održano onlajn 13. juna u 18 časova. Svi zainteresovani se za predavanje mogu prijaviti putem ove forme.

*Ovaj događaj je omogućen zahvaljujući podršci američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ovog događaja odgovoran je Startit i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Država.

Isidora Knezevic

Objavio/la članak.

petak, 3. Jun, 2022.

IT Industrija

🔥 Najčitanije