Tesla Nation biznis događaj #1 — 14. jula od 18 časova

Tokom prvog Tesla Nation biznis događaja pričaćemo o američkoj poslovnoj kulturi i komunikaciji kao i o tome kako da preduzetnici iz Srbije uspešno sarađuju sa klijentima i partnerima u Americi

Tanja Marin
05/07/2021

U okviru projekta Tesla Nation, pokrenuli smo serijal događaja čiji je cilj da predstavimo najbolje što Srbija ima kada je reč o tehnološkim inovacijama i projektima. Pored toga, bavićemo se načinima na koje domaći tehnološki timovi mogu da se povežu sa ljudima sa razvijenih tržišta, i pružiti im priliku da čuju i nauče sve o poslovnoj kulturi ovih tržišta, što će im dalje omogućiti da svoje inovacije i proizvode na njima plasiraju na adekvatniji način.  

Prvi u nizu ovih događaja posvećen biznisu i američkoj poslovnoj kulturi, biće održan 14. jula u 18 časova u onlajn formatu i biće usmeren na približavanje američke poslovne kulture i komunikacije. O svojim iskustvima i pričama će govoriti Dušan Vujović i Joanne Gouaux, čija životna i poslovna iskustva nude dragocene uvide za ljude sa ovih prostora.

Dušan će govoriti o tome kako je tekao njegov karijerni put u Anheuser-Busch InBev kompaniji, od samog početka kao praktikanta globalnog menadžmenta pa sve do pozicije predsednika prodaje na kojoj se sada nalazi, gde nadgleda nekoliko značajnih portfolia kompanije. Zatim će se osvrnuti na lično iskustvo prilagođavanja poslovnoj kulturi Sjedinjenih Američkih Država, kao i na prepreke na koje je nailazio kao stranac u američkom poslovnom svetu. Kao neko ko je imao prilike da radi na različitim međunarodnim tržištima predstaviće način prodaje na njima i istaći ključne razlike u odnosu na način prodaje u Srbiji.

Sa druge strane, Joanne Gouaux će iz prve ruke govoriti o američkoj poslovnoj kulturi, načinu komunikacije, pregovaranju i tome kako za preduzetnike i poslovne ljude koji dolaze sa područja kao što je Srbija izgleda rad sa Amerikancima.

Događaj će biti održan na engleskom jeziku. Nakon keynote predavanja Joanne Gouaux i Dušana Vujovića uslediće panel diskusija koju će moderirati Vukašin Stojkov, osnivač Tesla Nation-a i Startita  tokom koje će oni detaljnije govoriti na temu američke poslovne kulture, poslovanja i saradnje sa američkim poslovnim svetom.

Kome je namenjen događaj?

Tesna Nation biznis događaj je namenjen onima koje zanima biznis, ali i onima koji trenutno sarađuju ili posluju sa kompanijama ili partnerima na američkom tržištu, kao i onima koji imaju želju da zakorače na najveće svetsko tržište. 

Predavači

Dušan Vujović je završio biznis i menadžment na La Salle Univerzitetu, a 2007. godine se zaposlio u multinacionalnoj kompaniji Anheuser-Busch InBev. Karijerni put vodio ga je širom sveta, od Belgije, preko Beograda, Šangaja, sve do Njujorka, jer je u rapidnom nizu unapređenja prešao put od praktikanta globalnog menadžmenta, direktora rasta i e-trgovine, pa sve do trenutne pozicije predsednika prodaje, i tako stekao iskustvo koje se retko sreće u jednoj osobi.

Joanne Gouaux je preduzetnica posvećena društvenoj odgovornosti, koja pokušava da ostvari sistemske i održive društvene promene. Kombinacijom novih izuma i primene postojećih tehnologija, zakonima, praksama i pristupima koji su zasnovani na dokazima i strategijama, usmerena je na povećanje ekonomskog rasta i socijalne inkluzije. Aktivno učestvuje u radu na projektima socijalnih inovacija koji se bave siromaštvom, obrazovanjem, zdravljem i blagostanjem, dostojanstvenim radom i ekonomskim rastom. Osnivač je i izvršni direktor kompanije Morning Angel i predsednica borda My New Red Shoes.

Prijava

Onlajn predavanje će biti održano u sredu, 14. jula, sa početkom u 18 časova. Svi zainteresovani za učešće na događaju se mogu prijaviti popunjavanjem sledeće forme.

Tanja Marin

Objavio/la članak.

ponedeljak, 5. Jul, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije