Teleskin, startap koji pomaže u prepoznavanju raka kože, dobio investiciju 250 000 €

Dobre vesti stižu nam iz Danske, medicinski startap Teleskin pobedio je na Next Step Challengeu i dobio investiciju od 250 000 EUR za dalje razvijanje.

Teleskin je sestra firma poznatije i veće kompanije mySkin, koja pravi proizvod koji skeniranjem kože utvrđuje tip kože i preporučuje tipove i tačne vrste kozmetičkih proizvoda. TeleSkin pravi skener i aplikaciju za testiranje kože na melanom i druge tipove raka.

Tim je proveo pet meseci u akceleratoru Next Step Challenge zajedno sa još 7 drugih startapa od kojih na kraju programa samo jedan dobija finansijsku podršku u iznosu od 250 000 €. Teleskin je bio jedini iz oblasti medicine, a svi ostali finalisti su iz kategorija digitalizacije i energije, a ovde možete da vidite više detalja o njima.

10178097_237623219694806_6813332364846993592_n

Pobednika je odabralo posebno formirano telo, ali su pomogle i ocene publike po nekoliko različitih kategorija. Zanimljivo je da je i u Danskoj kraljevska porodica aktivna kada je razvoj startap zajednice u pitanju, pa je tako timu Teleskina nagradu uručio danski Prestolonaslednik.

Osim Save Marinkovića koji je uveliko poznat domaćoj sceni, na projektu u Danskoj su radili i Željko Ratkaj i Dr Aleksandar Lazarov, a celokupan program u kom su učestvovali veoma hvale.

Program je sjajan i dobar početni okvir za Customer Development sa sjajnim mentorstvom. Danci su veoma direktni i temeljni ljudi i vrlo entuzijastični kada su prilike u pitanju. – Sava Marinković

Čestitamo još jednom timu i očekujemo uskoro dobre vesti!

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Zoja Kukić

NAPISAO/la članak     16. aprila, 2014.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu