Tehnološki i bezbednosni aspekt kriptovaluta, načini čuvanja i trgovine — meetup u Startit Centru Subotica

Događaj je zakazan za 24. oktobar u 18 časova.

U Subotici će u četvrtak, 24. oktobra, od 18 časova biti održan meetup na temu „Kriptovalute — Tehnološki i bezbednosni aspekt, načini čuvanja i trgovine”. Na ovu temu će nam pričati čovek koji duboko veruje da je blockchain revoluciju nemoguće zaustaviti i trudi se da bude što aktivniji učesnik te revolucije, pre svega kroz širenje svesti i izgradnju lokalne infrastrukture za korišćenje kriptovaluta.

Predavanje pokriva osnove blockchain tehnologije na kojoj su kriptovalute bazirane. Biće reči o tome šta tu tehnologiju čini tako sigurnom, zašto su kod kriptovaluta transakcije nepovratne i koji mehanizmi sprečavaju zloupotrebe od strane korisnika.

Kako su kriptovalute decentralizovane, sav teret bezbednog čuvanja i korišćenja pada na same korisnike. Tokom predavanja će biti pomenute najčešće greške koje korisnici prave, a koje za posledicu imaju gubitak sredstava, a zatim i kako da se te greške izbegnu.

Za kraj, posetioci će imati priliku da čuju i o različitim načinima za kupovinu i prodaju kriptovaluta, kao i o prednostima i manama svakog od njih.

Kome je predavanje namenjeno?

Predavanje je namenjeno preduzetnicima koji razmišalju o biznis modelima vezanim za kriptovalute, zaljubljenicima u kriptovalute, privatnost i bezbednost na internetu, finansijskim stručnjacima, kao i svima koji žele da otkriju širu priču iza fenomena kriptovaluta.

Za praćenje predavanja nije potrebno specifično tehničko predznanje iz programiranja ili IKT.

O predavaču

Aleksandar Matanović se sa kriptovalutama upoznaje 2011. godine. Brzo shvata potencijal ovog fenomena i 2012. osniva onlajn servis za otkup i prodaju bitkoina – ecd.rs. Servis danas u svom sastavu ima i 8 automata za kupovinu kriptovaluta, kao i tri automata na kojima se mogu i kupovati i prodavati kriptovalute.

Tri godine nakon osnivanja ECD-a, pokrenuo je franšizu Cointelegraph-a za Srbiju, a 2016. završio master studije iz oblasti digitalnih valuta, prve tog tipa u svetu, na Univerzitetu Nikozija na Kipru.

Redovan je govornik na temu kriptovaluta i blockchain tehnologije na lokalnim i međunarodnim događajima.

Prijave

Događaj je zakazan za 24. oktobar u 18 časova, u Startit Centru Subotica (Korzo 1 na drugom spratu). Prisustvo je besplatno, uz prijavu putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Željko Crnjaković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu