Tehnološki doručak u novosadskom Startit Centru

Tehnološki doručak će biti održan 23. januara u 8 časova i 30 minuta.

Jelena Voćkić - 18. Januar, 2019.

Tehnološki doručak je regionalni događaj koji promoviše preduzetništvo, a održava se u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu i Subotici u organizaciji Heapspace zajednice. Koncept događaja su kratka i pitka predavanja preduzetničkih ideja, biznisa i projekata, sa ciljem razmene iskustava i sticanja novih kontakata. Predavanja traju po pet minuta, nakon čega sledi dva minuta za pitanja iz publike. Događaj je praćen kafom, kiflicama i poklonima iznenađenja.

Predavanja i predavači

Dobrok • Saša Popović

Dobrok.rs je portal za poručivanje zdravih obroka za 10 dana unapred koji stižu u određeno vreme na željenu adresu. Dobrok ima svoju kuhinju u kojoj nastaje magija. Ono što Dobrok izdvaja od ostalih kuhinja je način pripreme obroka (koriste se isključivo sveže namernice, posebna oprema kao što su konvektomati i plinski roštilj) i drugo. Takođe, pametnim planiranjem ishrane, Dobrok je deo inicijative da se smanji količina bačene hrane.

FLPBK • Momčilo Popov

Ideja za flpbk.io nastala je ispred Ajfelove kule 2013. godine. Od tada do lansiranja prošlo je 1935 dana, a skoro isto toliko flipbukova biće napravljeno i poslato za prva 3 meseca njegovog postojanja. Priča o pokretanju side project-a iz Srbije.

Kulturni Centar LAB • Srđan Žikić

Platforma susreta i eksperimenta za samozaposlene profesionalce, amatere, kreativne grupe i kompanije koje deluju na polju kreativnih industrija, društvenog preduzetništva i kulture.

Invenda • Srđan Poznić

Sve što rade, rade sa željom da oblikuju budućnost prodaje. U Invendi veruju da automatizovana prodaja predstavlja novu eru u načinu na koji se kupuju stvari. Napravili su proizvod koji predstavlja mozak vending mašine omogućavajući centralizovanu administraciju uređaja, real-time inventar, digital signage, optimizovanu kupovinu prema demografskim profilima, lokaciji, temperaturi, vremenskim uslovima, a sve to koristeći veštačku inteligenciju.

Kome je namenjen događaj?

Događaj je namenjen široj publici, a preciznije, svima koji imaju preduzetnički duh i koji žele da se informišu o potencijalni izazovima, ali i dobrim stranama pokretanja biznisa. Takođe, Tehnološki doručak može biti zanimljiv u kontekstu networkinga — prva jutarnja kafa uz pratnju toplih kiflica predstavlja povoljno okruženje za sticanje novih poznanstava.

Prijava

Tehnološki doručak će biti održan 23. januara u 8 i 30 u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na ovom događaju je besplatno, a svi zainteresovani prijavu mogu izvršiti putem ovog linka.