Tehnike za ubrzavanje učitavanja veb stranica i poboljšanje sveukupnog korisničkog doživljaja — meetup u Startit Centru Beograd

Događaj će biti održan u ponedeljak, 16. septembra, u 18 časova.

Koliko dugo će korisnici ostati na veb stranici pre odlaska? Studija potvrđuje — ne baš dugo. Prvih deset sekundi na veb stranici je presudno za korisnike da odluče da li će ostati na veb stranici ili otići u potpunosti.

To se dešava zato što performanse utiču na korisničko iskustvo. Ukoliko se u obzir uzmu mobilne veb stranice, 85 odsto korisnika mobilog interneta očekuje da će se stranice učitati brže nego na radnoj površini. Ovo, u kombinaciji sa činjenicom da više od 60 odsto pregleda veb stranica dolazi sa mobilnog uređaja, dovodi do zaključka: optimizaciju performansi mobilnih veb stranica treba uzeti u obzir od početka.

Prosečna težina mobilne veb stranice je ~ 50 odsto slika. Ubaciti u hiljade različitih ekrana različite veličine slika i može se činiti da je efikasna isporuka slika na svaki uređaj nemoguć zadatak. Ipak, nije sve tako crno. U ovom razgovoru će biti ispitane strategije kako da se pošalju savršene slike na svaki uređaj, obezbeđujući brzo i lepo prikazivanje zadatog sadržaja. Učesnici će pregledati progresivne slike, slike rezerviranih mesta, lenjo učitavanje i druge tehnike i primere iz stvarnog sveta koji će poboljšati upotrebljivost veb stranice ili aplikacije. Polaznici će shvatiti trenutno „stanje tehnike“ za optimizaciju vizuelnog sadržaja na vebu.

Kome je namenjen ovaj događaj?

Ovaj događaj je za UX dizajnere, veb programere i sve ostale koji žele da saznaju za najnovije savete i tehnike za optimizaciju veb performansi i primene ih u svojim projektima. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Predavači

Dag Silars je stručnjak za mobilne performanse, koji je pomogao hiljadama programera da ubrzaju svoje mobilne aplikacije i veb stranice. Googlov stručnjak za programere i autor O’Rajlijevih „Vrhunskih Android aplikacija“, Dag redovno govori na konferencijama i blogovima na dougsillars.com. Trenutno radi kao slobodni digitalni nomad, putuje sa porodicom po Evropi.

Milovan Jovičić će biti moderator diskusije.

Prijave

Događaj će biti održan 16. septembra u 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Ulaz na meetup je besplatan, a prijave putem ovog linka su obavezne.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Marija Anđelić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu