TEDxMokrin — Globalno selo ili kako ideje iz malih sredina mogu da promene svet?

Mokrin House je naš jedini ruralni coworking i coliving prostor. Već godinu dana se u ovom selu nadomak Kikinde organizuju različite radionice i predavanja, a 16. septembra će se u ovom kompleksu održati i prvi TEDxMokrin.

Nevenka Rangelov - 3. Jul, 2017.

Tema ovog TEDx-a je “Globalno Selo”, u skladu sa lokacijom i sa vrednostima za koje se inače zalaže Mokrin House. Govornici će pričati o idejama iz malih sredina koje imaju globalni potencijal kao i o globalnim idejama koje svet čine “manjim” i od planete prave globalno selo.

ivanbrkljac1Internet postepeno demokratizuje tržište rada i radni prostor. Danas je moguće raditi na svetski relevantnim stvarima od svuda na svetu, dokle god si online.

I kako se smanjuje nejednakost među zemljama, tako se smanjuje i nejednakost izmedju urbanih i ruralnih sredina. Ideja TEDxMokrina je da pokaže priče i ideje koje su uspele da se probiju ili uprkos ili zahvaljujući tome što su započete u ruralnim sredina. — organizator TEDx-a Ivan Brkljač.

Prvi govornici i cene karata će biti objavljeni u toku prve nedelje jula. Saznajte više o TEDx-u na ovom linku ili redovno pratite objave na Facebook Stranici Mokrin House-a.