Techfugees hakaton u Beogradu – dajte svoj doprinos rešenju izbegličke krize

Cilj Techfugees hakatona je da se stvore praktična IT rešenja namenjenih izbeglicama i onima koji im pomažu.

U Startit Centru se od 8. do 10. aprila održava još jedan društveno koristan hakaton, koji će adresirati probleme izbeglištva.

Nakon Njujorka, Pariza, Londona i Sidneja, Techfugees Belgrade postaje deo globalne Techfugees zajednice, koja je sačinjena od zaposlenih u tech industriji, a žele da daju svoj doprinos naporima da se ublaže posledice krize po izbegle.

Techfugees događaji su isključivo neprofitni i na njima se, zajedničkim snagama, pronalaze tehnološka rešenja, kao doprinos naporima da se kriza reši. Zajednicu, danas, čini globalna mreža ljudi, sa preko 2000 članova širom sveta, kojima se možete priključiti i na društvenim mrežama Facebook ili Twitter.

Preduzetnici, aktivisti, predstavnici državnih, nevladinih i humanitarnih organizacija, izbeglice, programeri i dizajneri pozvani su da zajedno na hakatonu hakuju krizu. Teži se tome se dođe do praktičih IT rešenja namenjenih izbeglicama i onima koji im pomažu.

Misiju Techfugees-a najbolje opisuje kratko objašnjenje pokretača pokreta, Majka Bučera:

Screen Shot 2016-03-22 at 5.11.00 PM

Prijavite se za Techfugees hakaton u Startit Centru kroz formular koji možete pronaći ovde — prijave se zatvaraju uveče u nedelju 3. aprila.

Organizatori beogradskog Techfugees hakatona su Tentlandia, 30Hills, Startit i WAHA.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Julija Ćirić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu