Techfugees hakaton u Beogradu – dajte svoj doprinos rešenju izbegličke krize

Cilj Techfugees hakatona je da se stvore praktična IT rešenja namenjenih izbeglicama i onima koji im pomažu.

U Startit Centru se od 8. do 10. aprila održava još jedan društveno koristan hakaton, koji će adresirati probleme izbeglištva.

Nakon Njujorka, Pariza, Londona i Sidneja, Techfugees Belgrade postaje deo globalne Techfugees zajednice, koja je sačinjena od zaposlenih u tech industriji, a žele da daju svoj doprinos naporima da se ublaže posledice krize po izbegle.

Techfugees događaji su isključivo neprofitni i na njima se, zajedničkim snagama, pronalaze tehnološka rešenja, kao doprinos naporima da se kriza reši. Zajednicu, danas, čini globalna mreža ljudi, sa preko 2000 članova širom sveta, kojima se možete priključiti i na društvenim mrežama Facebook ili Twitter.

Preduzetnici, aktivisti, predstavnici državnih, nevladinih i humanitarnih organizacija, izbeglice, programeri i dizajneri pozvani su da zajedno na hakatonu hakuju krizu. Teži se tome se dođe do praktičih IT rešenja namenjenih izbeglicama i onima koji im pomažu.

Misiju Techfugees-a najbolje opisuje kratko objašnjenje pokretača pokreta, Majka Bučera:

Screen Shot 2016-03-22 at 5.11.00 PM

Prijavite se za Techfugees hakaton u Startit Centru kroz formular koji možete pronaći ovde — prijave se zatvaraju uveče u nedelju 3. aprila.

Organizatori beogradskog Techfugees hakatona su Tentlandia, 30Hills, Startit i WAHA.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Julija Ćirić

Unesite termine za pretragu