Techfugees hakaton u Beogradu - dajte svoj doprinos rešenju izbegličke krize

Cilj Techfugees hakatona je da se stvore praktična IT rešenja namenjenih izbeglicama i onima koji im pomažu.

Julija Ćirić
22/03/2016

U Startit Centru se od 8. do 10. aprila održava još jedan društveno koristan hakaton, koji će adresirati probleme izbeglištva.

Nakon Njujorka, Pariza, Londona i Sidneja, Techfugees Belgrade postaje deo globalne Techfugees zajednice, koja je sačinjena od zaposlenih u tech industriji, a žele da daju svoj doprinos naporima da se ublaže posledice krize po izbegle.

Techfugees događaji su isključivo neprofitni i na njima se, zajedničkim snagama, pronalaze tehnološka rešenja, kao doprinos naporima da se kriza reši. Zajednicu, danas, čini globalna mreža ljudi, sa preko 2000 članova širom sveta, kojima se možete priključiti i na društvenim mrežama Facebook ili Twitter.

Preduzetnici, aktivisti, predstavnici državnih, nevladinih i humanitarnih organizacija, izbeglice, programeri i dizajneri pozvani su da zajedno na hakatonu hakuju krizu. Teži se tome se dođe do praktičih IT rešenja namenjenih izbeglicama i onima koji im pomažu.

Misiju Techfugees-a najbolje opisuje kratko objašnjenje pokretača pokreta, Majka Bučera:

Screen Shot 2016-03-22 at 5.11.00 PM

Prijavite se za Techfugees hakaton u Startit Centru kroz formular koji možete pronaći ovde — prijave se zatvaraju uveče u nedelju 3. aprila.

Organizatori beogradskog Techfugees hakatona su Tentlandia, 30Hills, Startit i WAHA.

Julija Ćirić

Objavio/la članak.

utorak, 22. Mart, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije