TechCrunch Meetup u Beogradu — vidimo se u utorak u KC Gradu

Zadovoljstvo nam je da najavimo još jedan u nizu startap događaja u Beogradu — u utorak, 2. jula sa početkom u 20h će se u prostoru KC Grada organizovati prvi TechCrunch Meetup u Beogradu. Verujemo da Techcrunch nije potrebno posebno predstavljati, ali za svaki slučaj da napomenemo da je u pitanju najpoznatiji i najčitaniji svetski medij

Alex Čović
28/06/2013

Zadovoljstvo nam je da najavimo još jedan u nizu startap događaja u Beogradu — u utorak, 2. jula sa početkom u 20h će se u prostoru KC Grada organizovati prvi TechCrunch Meetup u Beogradu.

Verujemo da Techcrunch nije potrebno posebno predstavljati, ali za svaki slučaj da napomenemo da je u pitanju najpoznatiji i najčitaniji svetski medij vezan za tehnološke startape. Na našoj How to Web konferenciji 2011. smo u Beorgadu kao gosta imali Majka Bučera, evropskog urednika, a u utorak će nam doći Džon Bigs, urednik TechCruncha za istočnu obalu.

Događaju se organizuje uz pomoć kolega iz Netokracije, i deo je petodnevne turneje po regionu nazvane Techcrunch Meetup Balkans. Turneja počinje prvog jula u Sofiji, nastavlja se u utorak u Beogradu. Trećeg jula na redu je Zagreb, a turneja se završava petog, u  Ljubljani.

 Bigsov dolazak u region ključan je, jer se time potvrđuje snažan rast tehnološkog poduzetništva u regionu. Oni koje neki smatraju “klincima” stvaraju kompanije koje ruše barijere globalnog poduzetništva, a želi ih saslušati urednik jednog od najuglednijih tehnološko-poslovnih magazina na svetu! — Ivan Brezak Brkan, osnivač Netokracije, organizator Techcrunch Meetup Balkans

Bigs iza sebe ima bogatu karijeru. Bio je urednik popularnog Gizmoda, a pisao je i za New York Times, InSync, USA Weekend, Popular Mechanics, Popular Science, Money, i niz drugih medija posvećenih tehnologiji, biznisu i preduzetništvu.

On će u Beogradu osim predstavljanja Techcruncha publici dati i savete o najboljim načinima da privuku pažnju medija van zemlje, a posebno značajna za lokalnu zajednicu je i činjenica da će zainteresovani startapi imati priliku i da se prijave sa svojim pičevima.

Naime, ova turneja ima dvojaku funkciju.

Osim promocije TC-a u regionu, poseta Beogradu i drugim gradovima će predstavljati svojevrstan skauting za Techcrunch Disrupt Berlin in October. Ovo predstavlja jednu od retkih prilika za preduzetnike iz regiona (a i Evrope uopšte) da pičuju pred i dobiju dragoceni feedback od predstavnika Techcruncha, kao i šansu da dobiju poziv za jednu od interesantnijih konferencija posvećenih tehnologiji koje se održavaju ove godine. 

Alex Čović

Objavio/la članak.

petak, 28. Jun, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije