Beograđani prvi na Balkanu dobijaju Taxify, odgovor taksista Uberu

Aplikacija koja je nominovana za najbolju smartfon aplikaciju 2015 u takmičenju koju organizuje Mobile Summit Estonia, Taxify, prisutna u Srbiji.

Taxify, aplikacija za naručivanje taksija u Severnoj i Istočnoj Evropi je pokrenuta u Beogradu, a do kraja godine i u svim većim gradovima u unutrašnjosti.

Još jedan servis za naručivanje taksija korisnicima nudi isključivo vožnje zvaničnih taksi službi. U Beogradu se usluga pokreće sa 100 licenciranih taksista i kako nam je rečeno očekuju da se taj broj udvostruči do početka jeseni.

Ova aplikacija, koju je osmislio 21-godišnji Markus Vilig pre dve godine,  pomaže ljudima da izbegnu dugo vreme čekanja i taksiste “divljake” tako što povezuje mušterije direktno sa verifikovanim taksistima.

Taxify_CEO_Markus_Villig

Nakon potvrde vaše narudžbine možete videti kako se taksi kreće na mapi i bićete obavešteni kada vozilo stigne. Na kraju vožnje možete da ostavite ocenu i mišljenje o vozaču i time da učestvujete u stalnom unapređenju kvaliteta taksija koji su dostupni u aplikaciji. Taxify korisnici dobiju potvrdu narudžbine za manje od 20 sekundi i taksi stigne za 4 minuta.

belgrade_iphone-taxify1

Mnogi su skeptični kada je u pitanju servis koji se nudi taksistima, pre svega zbog reputacije udruženja i njihovih vlasnika, kako se Taxify nosi sa ovim problemom otkriva nam Dejan Bizinger, menadžer za Srbiju:

Kontaktirali smo praktično sva udruženja, ponudili smo im saradnju. Neki su odmah rekli da nisu zainteresovani, neki su rekli da jesu, a na kraju se ipak nije napravila saradnja, a neki još žele da izađu u susret, ali konkretni koraci nisu napravljeni ka tome. Udruženja na ovakve servise i pored toga što radimo samo sa taksistima gledaju kao konkurenciju i pored toga što donosimo više posla njihovim vozačima. Radimo sa taksistima jer većina ljudi ima više poverenja da uđe u taksi.

To nije jedini problem sa kojim moraju da se nose, slične aplikacije niču stalno, u Beogradu već imamo Car:go, a uskoro se najavljuje i dolazak Ubera:

Na svaku konkurenciju gledamo podsticajno pogotovo na kompanije kao što je Uber. Mi imamo jedne tipove problema, kompanije koje rade sa privatnim vozačima imaju ili će imati neke druge tipove problema. U svakom slučaju njima je lakše da imaju vozače uzevši u obzir veliku nezaposlenost. Uberov dolazak na srpsko tržište bi trebalo da pozitivno utiče na svest javnosti o novim načinima naručivanja taksija. Na kraju, korisnik samo treba da izabere da li želi da se vozi sa privatnim vozačem (Uber) ili licenciranim taksistom (Taxify).

Pored Srbije, Taxify je prisutan u Finskoj, Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Belorusiji, Gruziji, Meksiku, Holandiji i od nedavno je servis pokrenut i u Češkoj Republici.

Taxify je nominovan za najbolju smartfon aplikaciju 2015 u takmičenju koju organizuje Mobile Summit Estonia.

Dostupan za Android, iOS i Windows Phone uređaje.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tanja Mladenović

Unesite termine za pretragu