Beograđani prvi na Balkanu dobijaju Taxify, odgovor taksista Uberu

Aplikacija koja je nominovana za najbolju smartfon aplikaciju 2015 u takmičenju koju organizuje Mobile Summit Estonia, Taxify, prisutna u Srbiji.

Taxify, aplikacija za naručivanje taksija u Severnoj i Istočnoj Evropi je pokrenuta u Beogradu, a do kraja godine i u svim većim gradovima u unutrašnjosti.

Još jedan servis za naručivanje taksija korisnicima nudi isključivo vožnje zvaničnih taksi službi. U Beogradu se usluga pokreće sa 100 licenciranih taksista i kako nam je rečeno očekuju da se taj broj udvostruči do početka jeseni.

Ova aplikacija, koju je osmislio 21-godišnji Markus Vilig pre dve godine,  pomaže ljudima da izbegnu dugo vreme čekanja i taksiste “divljake” tako što povezuje mušterije direktno sa verifikovanim taksistima.

Taxify_CEO_Markus_Villig

Nakon potvrde vaše narudžbine možete videti kako se taksi kreće na mapi i bićete obavešteni kada vozilo stigne. Na kraju vožnje možete da ostavite ocenu i mišljenje o vozaču i time da učestvujete u stalnom unapređenju kvaliteta taksija koji su dostupni u aplikaciji. Taxify korisnici dobiju potvrdu narudžbine za manje od 20 sekundi i taksi stigne za 4 minuta.

belgrade_iphone-taxify1

Mnogi su skeptični kada je u pitanju servis koji se nudi taksistima, pre svega zbog reputacije udruženja i njihovih vlasnika, kako se Taxify nosi sa ovim problemom otkriva nam Dejan Bizinger, menadžer za Srbiju:

Kontaktirali smo praktično sva udruženja, ponudili smo im saradnju. Neki su odmah rekli da nisu zainteresovani, neki su rekli da jesu, a na kraju se ipak nije napravila saradnja, a neki još žele da izađu u susret, ali konkretni koraci nisu napravljeni ka tome. Udruženja na ovakve servise i pored toga što radimo samo sa taksistima gledaju kao konkurenciju i pored toga što donosimo više posla njihovim vozačima. Radimo sa taksistima jer većina ljudi ima više poverenja da uđe u taksi.

To nije jedini problem sa kojim moraju da se nose, slične aplikacije niču stalno, u Beogradu već imamo Car:go, a uskoro se najavljuje i dolazak Ubera:

Na svaku konkurenciju gledamo podsticajno pogotovo na kompanije kao što je Uber. Mi imamo jedne tipove problema, kompanije koje rade sa privatnim vozačima imaju ili će imati neke druge tipove problema. U svakom slučaju njima je lakše da imaju vozače uzevši u obzir veliku nezaposlenost. Uberov dolazak na srpsko tržište bi trebalo da pozitivno utiče na svest javnosti o novim načinima naručivanja taksija. Na kraju, korisnik samo treba da izabere da li želi da se vozi sa privatnim vozačem (Uber) ili licenciranim taksistom (Taxify).

Pored Srbije, Taxify je prisutan u Finskoj, Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Belorusiji, Gruziji, Meksiku, Holandiji i od nedavno je servis pokrenut i u Češkoj Republici.

Taxify je nominovan za najbolju smartfon aplikaciju 2015 u takmičenju koju organizuje Mobile Summit Estonia.

Dostupan za Android, iOS i Windows Phone uređaje.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Tanja Mladenović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu